Twee keer tiende

Afgelopen zaterdag stond Kevin aan de start van de nieuwe en zeer knappe wedstrijd in Wachtebeke. Tijdens de Ambinacecross behaalde hij een tiende plaats. Op zondag stond de, toch wel klassieker, in Koksijde op het programma.

De Ambinacecross werd een snelle, maar technische wedstrijd. Het was Van der Poel die aan het einde van de wedstrijd het laken volledig naar zich toe trok en won. Kevin eindigde na wat rugklachten op de tiende plaats. Zondag stond volledig in het teken van de wereldbeker in Koksijde. Het zand lag de afgelopen jaar nog nooit zo zwaar als tijdens deze editie.

Ja hoe kan het anders, maar ook hier trok Van der Poel er al snel vanonder en de tegenstanders zagen hem pas terug na de meet. Kevin kende een goede dag en reed de hele tijd vlot mee in de top tien. Tijdens de voorlaatste ronde trok hij weg van zijn tegenstanders en sloeg een gaatje. Een negende plek was zo goed als zeker.

Een niet tijdig gesloten oversteek voor een belangrijke zandstrook zorgde ervoor dat onze man uit Kalmthout even in de remmen moest gaan. Hierdoor kon Joris Nieuwenhuis weer aansluiten en de negende plek afsnoepen. Na de wedstrijd was hij tevreden over zijn wedstrijd: “Gisteren had ik wat last van mijn rug. Vandaag eigenlijk ook wel, heb hier in Koksijde nog nooit gereden zonder rugklachten.”

“Ik kende vandaag een goede dag, jammer genoeg maakte ik een paar foutjes waardoor een aansluiting met de groep voor de vijfde plek net niet lukte. Maar ik ben content dat het vlot liep vandaag.”

Foto Tfoto.be