Naar plek 6 in Tabor

De maand november bracht heel wat wedstrijden voor onze man uit Kalmthout. Na de achtervolging in Bern stonden de weken erna Ruddervoorde, Koppenberg, Niel, Gavere, Tabor en Hamme op het programma. Aanstaande zaterdag zal hij van start gaan tijdens de Charles Ambiancecross in Wachtebeke.

Ruddervoorde bracht een razendsnelle wedstrijd op een technisch en droog parcours. Het was Mathieu van der Poel die ook daar het laken naar zich toe trok. Kevin zou de hele wedstrijd meestrijden voor een plek in de top tien. Hij werd uiteindelijk tiende. Terwijl zijn collega’s het EK in Rosmalen afwerkte, trok de niet geselecteerde Pauwels naar de Ardennen voor een uitgebreide en zware training.

Ook dit jaar lag de Koppenberg er zeer droog bij, dit zorgde ervoor dat de loodzware wedstrijd nu ook zeer snel gereden werd. Van der Poel kende een offday en Toon Aerts reed naar de zege. Kevin kende een goede dag en kon de hele wedstrijd een vuist maken. Zo streed hij moedig en kwam als achtste over de meet.

Rugproblemen dwarsbomen Niel en Gavere

Het eerste zware modderweekend, dat kon je van Niel en Gavere zeker wel zeggen. Kevin kende in beide wedstrijden steeds een goede start en streed de eerste ronden mee in de top tien. Een opspelende rug zorgde ervoor dat een plaats in de top tien niet houdbaar was. Hij finishte als achttiende in Niel en als zestiende in Gavere. Van der Poel won ook deze wedstrijden. Al snel werd er door de media gelach gemaakt van zijn dalende prestaties en werd er zelfs een pensioen gesuggereerd.

Tijdens de wereldbekermanche van Tabor drukte hij deze perspraatjes echter de kop in. Tijdens de start shoot hij uit zijn pedaal en kon zo pas als vierendertigste zijn wedstrijd aanvatten. Ronde na ronde vocht hij voor ieder plaatsje. Hij schoof gestaag op en haalde in de slotronde een strijdende Wout van Aert bij en liet hem in de spurt achter. Met zesde plaats zou hij zo alle geruchten van tafel vegen. Van der Poel ging ook hier aan de haal met de zege.

“Dit was m’n beste cross van het jaar. Plezant om nog eens zo te kunnen rijden. Jammer dat ik uit mijn pedaal schoot bij de start en mijn ketting er even af ging. Toen het peloton uit elkaar viel, kon ik beginnen op te schuiven. Toen ik plots Wout van Aert in zicht kreeg, kreeg ik moraal. Die zie ik niet vaak meer tijdens een wedstrijd. Ik kon nog eens een hele cross diep gaan. En ik had deze keer geen last van mijn rug.”

 

Foto Tfoto.be