Biografie

30x
PROF ZEGES

116x
PROF PODIA

2x
WERELDKAMPIOEN

1x
BELGISCH KAMPIOEN

3x
BK MOUNTAINBIKE

3x
WERELDBEKER

2x
GVA TROFEE

1x
SUPERPRESTIGE

Outfit_Marlux5

 

Naam: Kevin Pauwels
Woonplaats: Kalmthout
Nationaliteit: Belg
Geboortedatum: 12/04/1984
Burgerlijke stand: Vrijgezel

Categorie: Prof sinds 2006
Team: Marlux-Napoleon Games
Trainer: Bakala Academie 
Verzorger: Bart Risbourg

Schermafbeelding 2016-05-04 om 19.14.27
juniorM_podium (1)

... - 2002 Eerste titels

Kevin werd in 2002 als junior Belgisch kampioen en wereldkampioen veldrijden in Zolder.In de daaropvolgende zomer reed hij drie MTB-wedstrijden, waaronder het BK in Frasnes Les Avains. Hij was iedereen te snel af en nam de tricolore trui mee naar huis.

 

timpauwels

26.09.2004 Rustzacht Tim!

Tim Pauwels was de oudere broer van de wereldkampioen bij de beloftes Kevin Pauwels. Zelf reed hij nog zonder contract, maar wel bij dezelfde ploeg als zijn broer en onder meer Bart Wellens. Op 26 september 2004 kwam Tim Pauwels ten val tijdens de eerste wedstrijd om de superprestige van het nieuwe seizoen in Erpe-Mere. Volgens artsen kreeg hij kort voor zijn val een hartaderbreuk.

550_kevinwint1

2002 - 2006 Opnieuw wereldkampioen!

Twee jaar later werd hij opnieuw wereldkampioen veldrijden, dit keer bij de beloften in Pont-Château. Door deze titel kwam hij terecht bij het Fidea Cycling Team. In zijn laatste seizoen bij de beloften won hij vijf wedstrijden en de eindstand in de Wereldbeker. Ook op de weg was hij dat jaar sterk met een overwinning Libin en de ronde van Luik. In september 2006 maakte hij de overstap naar de elite.

KevinTFCT

2006-2011 Herremans brengt Kevin aan de top

Sinds het seizoen 2008-2009 is Marc Herremans zijn trainer. Het ging steeds beter met Kevin en in 2008 behaalde hij zijn eerste grote overwinning bij de profs in de Vlaamse Druivenveldrit van Overijse. Een jaar later volgde er nog de solo overwinning in de wereldbeker van Heusden-Zolder.

Het seizoen 2010-2011 was het seizoen van ‘dé grote stap’. Kevin was heel het jaar door zeer sterk en behaalde maar liefst vijf prachtige overwinningen. Ook op de kampioenschappen presteerde hij zeer goed met een derde plek op het BK en WK. Hij sloot het seizoen af met 21 podia en top vier noteringen in alle regelmatigheidscriteria en in de UCI-ranking.

Sunwebsuper

2011-2012 Kevin klopt alles en iedereen

In maart 2011 wisselde Kevin Telenet-Fidea om voor Sunweb-Revor. Enkele maanden later werd hij in Halle Belgisch kampioen mountainbike, het begin van een superseizoen. Het seizoen begon met de zege in Erpe-Mere en gedurende het seizoen volgde er nog tien andere. Pauwels was in superform en verbaasde vriend en vijand.

Naast zijn elf zeges stond Kevin Pauwels twintig keer op het podium, werd UCI-leider en greep de eindzege in zowel de Gva Trofee als de Wereldbeker. Bij Sunweb-Revor waren ze zeer tevreden over de prestaties van Pauwels. De Kalmthoutenaar zag zijn lopende contract opengebroken, verbeterd en verlengd worden met twee jaar. Daardoor fietst hij zeker tot eind 2015 bij deze ploeg.

Ook in de daaropvolgende zomer presteerde Kevin Pauwels op een hoog niveau, met een tweede plaats in de koninginnenrit van de Ronde van België en opnieuw de Belgische mountaibiketitel. De man uit Kalmthout jaagde ook, weliswaar zonder succes, zijn Olympische droom na.

jaarvandeketting

2012-2014 De magere jaren

Seizoen 2012-2013 werd niet het seizoen van Kevin Pauwels. Ondanks zijn vijf prachtige zeges, bleef er een wrange nasmaak. Heel het jaar door werd Pauwels geplaagd door een mysterieuze haperende ketting, waardoor hij niet enkel zeges zag gaan vliegen, maar ook in de eindklassementen en op het WK niet meespeelde.

Het jaar nadien was ook niet het seizoen van Kevin Pauwels. Toch haalde hij twee overwinningen. In zijn thuisgemeente Kalmthout won het de laatste editie van de Bosduincross. In de eindejaarsperiode kon hij ook de vernieuwde Bpost Bank Trofee van Essen op zijn naam schrijven. Op het WK in Hoogerheide greep hij ook nog het brons.

201415

2014-2015 Peter Hespel doet wonderen

2014-2015 zagen we weer de Kevin van weleer. Door de nieuwe begeleiding van Peter Hespel en de Bakala Academy kon hij weer aan zijn terugkeer naar de top werken. Het seizoen begon nog rustig, maar vanaf zijn bloedstollende zege in de Superprestige van Zonhoven was de oude Kevin weer terug. De overwinningen volgden in snel tempo. Hij hield zijn niveau aan tot op het einde van het seizoen.

Met acht overwinningen en minstens dubbel zo veel podiumplaatsen, deed Kevin het ook goed in de klassementen. Hij boekte voor de tweede keer de eindzege in de wereldbeker en was ook tweede in de Superprestige en Bpost Bank Trofee. Ondanks de opmars van de oppermachtige jonge talenten Mathieu Van Der Poel en Wout Van Aert, kon hij het seizoen afsluiten op de eerste plaats in het UCI-klassement.

kevinpauwels16

2015-2016 Opboksen tegen de nieuwe generatie

De nieuwe generatie nam in 2015 definitief het commando over. Wout Van Aert en Mathieu van der Poel bepaalden heel de winter het tempo. Kevin was één van de enige die zich tussen de twee jongen wolven wist te nestelen.

Hij sloot het seizoen af met eenentwintig podia, waarvan drie overwinningen. Ook op het EK en BK stond hij op het podium. In de Bpost Bank Trofee eindigde hij als tweede in de eindstand en ook in de wereldbeker werd hij derde.