Twee jaar en negen maanden geleden

Sluitingsprijs Oostmalle 2016, Kevin Pauwels wint de wedstrijd voor Van Aert en Meeusen. Het jaar erna behaalde hij heel wat mooie ereplaatsen zoals een tweede plaats op het BK en een derde plaats op het WK. Maar winnen zat er niet meer in, tot Hasselt 2018.

Een paar weken geleden gingen de tongen nog op over de toekomst van Kevin. Was stoppen geen beter optie dan verder aanmodderen? Was een top twintig plaats nog voldoende? Kevin zou Kevin niet zijn als hij zich niet hard zou blijven inzetten om zijn niveau terug op te krikken. Na een goede zomer bleven de top resultaten inderdaad uit, maar er zat een constante lijn in de uitslagen.

Na een week stage in Spanje stond hij aan de start van de GP Hasselt, een wedstrijd die hij al drie keer wist te winnen. Van der Poel, Van Aert en Aerts gaven forfait voor deze wedstrijd. Kevin stond met motivatie aan de start en liet dit meteen zien. Hij nam de kopstart en dook samen met Merlier als eerste het veld in. In de ronde erna sloten de achtervolgers aan. In de derde ronde besloot onze man van Kalmthout het tempo nog wat op te drijven.

Ploegmakker Iserbyt speelde in de achtervolgende groep een belangrijke rol. Hij hield het tempo net laag genoeg zodat Kevin de nodige voorsprong kon nemen. Corné van Kessel werd hierdoor het meest gehinderd en vocht een verbeten strijd uit om in de achtervolging te kunnen gaan. Hiervan profiteerde Jens Adams en sprong zo weg uit de achtervolgende groep. Hij deed een verwoede poging om het gat op de leider te dichten. Maar slaagde er niet in.

Kevin reed naar zijn vierde zege in Hasselt, een zege die zeker voor een mentale boost zou zorgen. “Dit is een parcours dat me blijkbaar heel goed ligt. Ook al verandert het hier af en toe. Ik had toch niet verwacht om te kunnen winnen. En zeker niet om zo snel weg te zijn. Ik weet niet hoe lang het geleden is dat ik won, maar het was tijd dat ik het nog eens kon. Ik ga nu nog een week goed trainen in Spanje. Hopelijk kan ik dit niveau dan goed aanhouden en komt er nog eens een zege bij.”

47223877_2106905785997037_1539704148792967168_n 47115124_374348693311134_7377309945307332608_n

Foto Tfoto.be en Bart Hazen