Kijk op de eerste drie wedstrijden

Met de wedstrijd in Meulebeke en Ronse staat Kevin voor zijn eerste dubbelweekend van het seizoen. Hij mag terug kijken op een goede eerste maand in het veld. Na een goede start in Geraardsbergen viel hij in Waterloo wat terug. In Iowa maakte hij dan weer een hele remonte.

In april van dit jaar hernieuwde hij, na een jaar afwezigheid, zijn samenwerking met Peter Hespel. “Ik heb Kevin getraind tot en met het veldritseizoen 2016-2017. Dat kon hij afsluiten met toch heel wat podiumplaatsen, inclusief een bronzen medaille op het WK in Luxemburg. Kevin wou het dan een jaartje alleen proberen maar ik merkte dat zijn terugval vorig seizoen te groot was voor zijn kunnen. Let wel, die mindere resultaten vond ik in de eerste plaats niet plezant voor Kevin zelf” Vertelde Hespel aan veldritkrant.be

Vijfde in Geraardsbergen

De wedstrijd in Geraardsbergen schoot Kevin zijn seizoen opgang. Op een zware, snelle en droge omloop was het vechten voor de plaatsjes. Van Aert en Van der Haar trokken al snel het laken naar zich toe. Kevin zou zich vanaf de tweede startlijn naar een vijfde plaats knokken. “Uit deze uitslag kan ik moed putten. Om gestart te zijn op de tweede startrij, was ik toch nog goed weg. Op drie ronden van de finish zette ik me op kop van het achtervolgende groepje en kon ik wegrijden. Het was afzien. De hele wedstrijd moest ik redelijk diep gaan. Het was mijn parcours, maar niet mijn weer.”

 Traag begin van Amerikaans avontuur

 Kevin kwam pas de vrijdag voor de wedstrijd van Waterloo toe in Amerika. Eén dag bleek niet voldoende om te herstellen van de reis. Op een zwaar en zeer warme omloop won Toon Aerts de wedstrijd. Hij klopte Van Aert. Kevin kwam de hele wedstrijd niet in zijn ritme en bolde als twaalfde over de meet.

De wedstrijd in Iowa werd er één op een zwaar en nat parcours. Kevin nam een rustige start en reed aan het einde van de eerste ronde op plek achttien. Ronde na ronde schoof hij op en op het moment dat de andere crossers stil leken te vallen trok hij naar voor. De verschillen tussen de top vier en de rest van het veld waren vrij groot. Met het zicht op de vijfde en zesde plaats kwam hij als zevende binnen.

Verder bouwen

Samen met Hespel werd er een heel plan uitgestippeld om het seizoen goed in te delen. “Het is ook niet onze bedoeling om in september al top te zijn. We zijn nu bezig met de algemene voorbereiding en de specifieke crosstraining om vanaf half oktober, begin november goed te zijn. Belangrijk is ook om de eindejaarsperiode, met heel wat crossen, zeer goed door te komen. Om dan de piek naar de kampioenschappen uit te bouwen. Want als je versleten uit die periode komt, kan je een kruis over je seizoen maken.”

“En het zijn de truien (nvdr. van de kampioenschappen), die je in je carrière hebt behaald, die de mensen zich later het best herinneren!”, besluit Peter Hespel op veldritkrant.be

 

Foto tfoto.be