Eerste deel van het wegseizoen was goed

Na een langere rustperiode begon Kevin een tijd geleden aan zijn wegseizoen. Nu is dit seizoen half en maakt hij even de ballans op. Aanstaande zondag staat het BK op de weg in Binche op zijn programma.

Kevin haalde al tweemaal top tien op een prof-BK. Dat hij ook dit jaar niet helemaal ambitieloos naar het kampioenschap toeleeft, blijkt uit het feit dat hij ging bijtrainen na Dwars door het Hageland en Halle – Ingooigem. “Ik heb ook al even het parcours verkend. Twee rondjes. Het is niet zo lastig. De kasseistroken zijn niet zo lang. Voor de rest is het golvend, maar nooit echt klimmen. Veel voor mij hangt af van het koersgedrag. Ik hoop dat ze lang gaan wachten om te beginnen koersen. Maar dat bijtrainen deed ik niet alleen voor het BK, maar ook voor het crossseizoen.”

Ook Kevin kon zich enkele keren tonen dit wegseizoen: hij werd derde in een rit van de Triptyque Ardennais en vijfde in Dwars door de Vlaamse Ardennen. “Misschien had ik daar wel kunnen winnen. Het had dit wegseizoen qua uitslagen nog wat beter gekund, mocht ik me wat beter kunnen positioneren. In het begin van het seizoen voelde ik me nog niet zo goed, want ik heb iets langer gerust. Maar nu gaat het wel redelijk goed. Je voelt wel dat het in een koers als Halle – Ingooigem nog iets sneller gaat. Het was goed dat ik er nog bij was in de eerste groep.”