Goede start van het wegseizoen en kijk op de wegkalender

Na een rustperiode en heel wat trainingsarbeid stond Kevin de voorbije weken aan de start van zijn eerst rittenkoersen van het wegseizoen. Met de Fleche du Sud en de Triptyque Ardennais schoot hij zijn zomer meteen sterk op gang.

Op een uitdagend parcours trok Kevin samen met zijn ploegmakkers de zomer opgang. In de Fleche du Sud begon hij met een rustige eerste dag waar hij als zeventigste over de meet bolde, op dag twee werd hij tweeënnegentigste. Dag drie bracht een zware etappe met heel wat hoogtemeters. Hier trok hij samen met twee ploegmakker mee in het eerste peloton. Een tweeëndertigste plaats in de uitslag was zijn beste resultaat tot dan toe. Rit vier en vijf brachten respectievelijk een negenenzestigste en een zevenenzeventigste plaats. In het algemene klassement zou hij dertigste worden.

Ook in de Triptyque Ardennais begon hij rustig en bolde de eerste dag helemaal achteraan in het peloton over de meet. Dag twee werd een hele zware, de laatste klim was een echte kuitenbijter. Na een laatste sterke uitval kon hij zich nog mooi plaatsen en reed zo zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Derde was zijn mooie uitslag. Op de derde dag kregen de renners een zware omloop met een vlakke aankomst. Hier zou hij bij de veertig eerste aankomen.

Kalender voor de zomer

31 mei tot 3 juni Boucles de la Mayenne

9 juni Dwars door de Vlaamse Ardennen

15 juni Dwars door het Hageland

19 juni Halle Ingooigem

24 juni BK Binche

7 juli Grote prijs Jean Pierre Monseré

16 tot 20 juli Ronde van Luik

22 juli BK mountainbike Heuvelland

26 juli Grand prix Cerami

25 augustus Meulebeke

2 september schaal sels

6 september Izegem

Foto Tfoto.be