Van 55 naar 12 in Zolder

Traditiegetrouw stond op tweede kerstdag de wereldbeker in Zolder op het programma. Op een snelle technische omloop werd er gestreden om de zege. Kevin kende een hele goede dag, jammer genoeg moest hij zijn energie wel in het achtervolgen steken.

Bij de start liep het mis, Kevin kende een goede start en reed rond plek acht de eerste meters het veld in. Bij het uitkomen van de chicane werd hij achteraan aangereden en kwam ten val. Al allerlaatste en met een kromme achterversnelling moest hij zijn wedstrijd verderzetten. Na een fietswissel begon hij aan zijn remonte.

Het waren Van der Poel en Van Aert die meteen het tempo de hoogte in joegen. Even leek er een solo van de wereldkampioen op til. Maar Van der Poel keerde terug en reed er meteen vandoor. De Nederlander zou er weer een ware solo van maken en met ruime voorsprong over de meet rijden. Van Aert trachtte het gat nog te dichten maar dit lukte niet. Hij kreeg aan het einde nog het gezelschap van Sweeck die hem een een snedige spurt versloeg.

Kevin kon in de eerste ronde een paar renners inhalen, maar toen alles opentrok kon hij pas echt aan de achtervolging beginnen. Ronde na ronde haalde hij renner na renner in om met zicht op de top tien over de meet te rijden. “Het gevoel was niet slecht: ik kon de hele cross goed diepgaan. Maar als je in deze cross slecht weg bent, dan mag je het vergeten.”

Foto Wouter Toelen – Tfoto.be