Goed weekend in de aanloop naar Kerstperiode

 

Met de Scheldecross en de wereldbeker in Namen stond er een dubbel weekend op het programma. Op een snelle omloop in Antwerpen reed hij naar de vijfde plaats. Op een zwaar Namen koos hij voor zijn eigen tempo en werd zo knap vierde.

Dat zijn rug de oorzaak is van de mindere prestaties lijkt nu wel helemaal duidelijk. Ook in Antwerpen bepaalde deze kwaal mee de uitslag. Kevin nam een zeer snelle start. Maar het was Van Aert die na zijn stage meteen de registers opentrok en snel uit de startblokken schoot. Hij kreeg al snel het gezelschap van Van der Poel en de twee vochten een verbeten strijd uit voor de zege. Een strijd waar materiaalpech de hoofdrol opeiste.

Kevin zakte halfweg de wedstrijd wat weg en nestelde zich rond de achtste positie. Ronde na ronde kwam hij dichter op de groep in strijd voor plekken drie, vier en vijf. Het leek erop dat hij de aansluiting niet zou kunnen maken. Echter raakte de vooropliggende groep betrokken in een val. Hierdoor kon hij de aansluiting maken en naar de vijfde plaats rijden. Van der Poel won voor Van Aert.

 

Goede dag in zwaar Namen

Namen lag er zoals gewoonlijk weer zwaar bij. Het was Michael Vantourenhout die de snelste start nam. Hij werd al snel afgelost door Van Aert die meteen doortrok. De wereldkampioen zou er een ware solo van maken. Van der Poel kreeg Aerts mee en ging vol in de achtervolging. Maar een opspelende verkoudheid zorgde ervoor dat de Europese kampioen het gat niet kon dichten.

Achter de drie zouden Sweeck, Vantourenhout, Pauwels en Van Kessel strijden voor de dichste ereplaatsen. Kevin reed de hele wedstrijd zijn eigen tempo. Dit zorgde ervoor dat hij, ondanks de opspelende rug nog naar een mooie vierde plaats kon rijden. Van Aert won, Aerts werd nipt tweede voor een, na een val terugkerende, Van der Poel.

Kevin was na afloop tevreden over zijn wedstrijd. “Ik voelde me goed. Tot de laatste ronden, toen kreeg ik weer last van de rug. Dat Mathieu in de laatste ronde is gevallen, heb ik zelfs niet gezien. Maar er is beterschap in vergelijking met de vorige weken. Dit lijkt al meer de oude Kevin. Zeker vandaag, maar dit is ook mijn parcours.” Ook Michael trok een positieve conclusie. Na zijn blitzstart volgde een vijfde plek. “Ik moest me even herzetten na die snelle start. Maar dan kwam ik er weer door. Gisteren had ik een slechte dag, maar dat ik dit kan op deze omloop bewijst dat het conditioneel goed zit.”

 

Foto met dank aan Davy de Blieck