Gestaag naar beter gevoel in Essen en Overijse

Na de ploegstage op Mallorca stond Kevin aan de start van de wedstrijd in Essen en daags nadien in Overijse. Op een snelle, modderige en technische omloop speelde zijn rug weer op. Dit zorgde voor een elfde plaats in de uitslag. In Overijse bepaalde een val zijn uitslag.

Na een stage op Mallorca reed Kevin de wedstrijd in Essen. Renners kregen een modderige maar snelle omloop voor de wielen geschoven. Op deze omloop nam hij een goede start en reed de eerste ronden mee vooraan. Het was Van der Poel die samen met Sweeck de forcing voerde en een kloof sloeg op de rest.

Ze vochten samen tot de voorlaatste ronde om de zege in deze wedstrijd. Het was andermaal Van der Poel die aan het langste eind trok en naar de winst reed. Sweeck werd tweede, Aerts derde. Kevin zakte door rugklachten steeds verder weg en zou uiteindelijk elfde worden.

Beter gevoel op een zware omloop

Sneeuw en vrieskoude gevolgd door smeltende sneeuw, wind en regen, maakte de omloop in Overijse zeer zwaar. Het was Van der Poel die na een halve ronde aan zijn solo begon. Kevin vocht de hele wedstrijd mee voor een de overgebleven podiumplekken. Op het moment dat een derde plaats bijna zeker leek, kwam hij hard ten val op een gladde brug. Een zesde plaats was daarna het hoogst haalbare.

 

Foto met dank aan Davy de Blieck