Stijgende lijn na het Ek

Na het Ek in Tabor werkte Kevin nog een heel aantal wedstrijden af. We konden vast stellen dat Kevin de voorbije weken een groei kende. Samen met het zwaarder worden van de omlopen stegen ook zijn prestaties.

In een zeer zwaar Gavere nam hij samen met de gekende namen een goede start. Hij reed de hele eerste twee ronden mee met de groep voor het podium. Na een demarage van Van der Poel werd het veld uit elkaar getrokken. Toch bleef Kevin in de strijd voor de ereplaatsen.

Vooraan vochten Van der Poel, Van Aert en Aerts een kat en muisspel uit. Het was Van der Poel die weg reed en solo naar de zege leek te rijden. Aerts passeerde Van Aert en was op weg naar de tweede plaats. Tot pech de kop opstak en zowel Van der Poel als Aerts naar achter sloeg. Van Aert won voor Aerts en een sterk terugkerende Van der Poel.

Kevin bleef de hele wedstrijd in strijd voor plekken vier en vijf. Tot ook hij af te rekenen kreeg met pech en zo de rol in deze groep moest lossen. Hij zou als achtste over de meet rijden.

Zeer snel, technisch en winderig Bogense

De nieuwe wereldbeker in Bogense was een kluif voor Van der Poel. De Nederlander zou weer domineren en zo de zege mee naar huis nemen. Achter hem vochten Van Aert en Aerts een strijd uit voor de ereplaatsen. Deze werd overschaduwd door pech, iets waar beide heren hun deel van kende. Van Aert werd tweede, Aerts derde.

Kevin reed een anonieme wedstrijd, kende twee snelle eerste rondes en werd wat naar de achtergrond verdrongen. In de laatste twee ronden zou hij nog eens een snelle rondetijd uit zijn benen persen enzo nog heel wat plaatsen goed maken. Hij werd uiteindelijk tiende.

Goed, modderig weekend

Het o zo snelle Duitse Zeven, werd dit jaar herleid in een ware modderpoel. De renners moesten meerdere malen van de fiets en trotseerden diepe plassen. Kevin reed een goede eerste wedstrijdhelft. Van der Poel reed samen met Van Aert zeer sterk. De Nederlander kende echter pech en de Wereldkampioen kon zo aan zijn solo beginnen.

Kevin zakte half weg de derde ronde iets terug maar zou zich naar het einde van de wedstrijd nog een heel stuk naar voren vechten. In de laatste drie ronden was hij opweg naar een ere of dichte ereplaats tot rugklachten hem wat terug sloegen. Hij zou zesde worden.

Op een ondergrond die absoluut de zijne niet is, kon Kevin dus toch één van zijn betere uitslagen van de voorbije crossen neerzetten. En dat stemde hem tevreden: “Tijdens de verkenning viel het nog wel mee met de modder, maar in de wedstrijd was het veel meer lopen. Ik ben tevreden dat ik dan toch één van mijn betere crossen rijd van de voorbije weken. Ik kwam stilletjes aan terug in de strijd voor de derde plek, tot ze in dat groepje gingen versnellen en ik terugzakte. Op het einde kreeg ik ook veel last in de rug. Ik geraakte door de verzuring in mijn rug amper nog boven op de klimmetjes.”

In Hamme reed hij een degelijke wedstrijd. Hij nam een goede start en zat mee in de voorste gelederen. Het was weer Van der Poel die meteen een kloof sloeg. Ze zouden hem niet meer terugzien. Kevin reed lange tijd op plek vier en deed er alles aan om de kloof met de eerste drie te dichten. Jammer genoeg slaagde hij hier niet in en werd moegestreden en met een pijnlijke rug zesde.

Foto met dank aan Tfoto.be