Kansen voor het Ek niet helemaal kunnen benutten

Afgelopen zondag was Tabor het decor voor het Europese kampioenschap. Vooraf rees de vraag wie er Van der Poel kon kloppen. Maar ook wie met de medailles naar huis mocht keren. Aangezien Van Aert voor training koos waren er vele medaillekandidaten.

De kopstart was voor Van der Poel, hij trok meteen hard door, enkel Van der Haar en Aerts konden volgen. Aan de balken sprong de seizoen revelatie, terwijl de andere twee van de fiets moesten. De vogel was meteen gevlogen en zou zonder bedreiging naar de titel rijden. Aerts werd door de achtervolgende groep opgeslorpt en reed mee voor plek drie. Van der Haar kon zijn voorsprong op de renners in strijd voor plek drie groot genoeg houden. Hij zou ook onbedreigd over de meet rijden en dit op plek twee.

Voor de derde plaats vormde zich een ruime groep met twaalf renners. De één na de andere probeerden weg te geraken maar niemand slaagde er in om weg te geraken. In de voorlaatste ronde maakte Aerts een fout waardoor de staart van de groep tot stilstand kwam. Zo ook Kevin die zich de hele wedstrijd in de buik van de groep genesteld had.

In de spurt voor de derde plaats werd Michael Vantourenhout op de meet geklopt door Toon Aerts. Kevin spurtte nog voor plek tien. Na de Koppenberg, waar hij vijfde werd, zat er misschien meer in dan een tiende plek. “Het Ek was niet schitterend, maar ook niet heel slecht denk ik. We reden met twaalf voor plek drie. Jammer genoeg werd door de val in de voorlaatste ronde al mijn kansen ontnomen. Op de Koppenberg kon ik wel nog opschuiven en zo vijfde worden. Ik denk dat er misschien meer in zat, of het behalen van een mediale gelukt was weet ik natuurlijk niet.”

Foto met dank aan Mtb nazgul