Tiende in Ruddervoorde, vijfde op de Koppenberg

Afgelopen zondag vertrok Kevin goed in de wedstijd in Ruddervoorde. Na een foutje verloor hij de aansluiting met de kopgroep en moest hij terug vechten. Op de Koppenberg probeerde hij mee te gaan met de kopgroep maar zag al snel in dat ze net te snel reden. Hij zou uiteindelijk vijfde worden en zo vlak na de kopgroep over de meet rijden.

Ruddervoorde is en blijft een speciale omloop. Samen met Hermans, Van Aert en revelatie Van der Poel reed hij in de eerste twee ronden aan de kop van de wedstrijd. Door een fout na de zandbak verloor hij de aansluiting met de kop van de wedstrijd. Van der Poel ontbond al snel zijn duivels en sloeg een gat met de kopgroep. Van Aert zou de hele tijd achter volgen en werd tweede. Van der Haar der Haar werd derde. Kevin zou strijdend als tiende over de meet komen.

Sterke wedstrijd op de Koppenberg

Op de Koppenberg op woensdag reed hij samen met Van der Poel als eerste over de top van de Koppenberg. De eerste ronden sloot hij aan bij de leider in de wedstrijd. Al snel kwamen Van der Haar, Van Aert en Aerts vooraan aansluiten en ging het tempo wat de hoogte in. Kevin, die wat verder in de achtervolgende groep zat, probeerde solo het gat te overbruggen.

Hij slaagde net niet in zijn opzet en liet zich afzakken naar de ruime achtervolgende groep. Vooraan staken de vier kemphanen elkaar het vuur aan de schenen. Eén voor één trokken ze aan de kop maar tot half koers raakte er niemand weg. Tot Van der Poel in de laatste wedstrijdhelft vol aanging om een gevluchte Van der Haar terug te halen. Van Aert plooide en de strijd ging nog tussen drie.

In de laatste ronde trok Van der Poel nogmaals door en Van der Haar moest lossen. Na een tweede snok loste ook Aerts. Een totaal uitgeputte Van der Poel viel haast over de meet. Aerts werd tweede, Van der Haar derde en Van Aert vierde. Kevin spurte op de Koppenberg weg uit de groep om de vijfde plaats.

Op naar het Ek

Aanstaande zondag staat het Ek in Tabor op het programma. Een omloop waar Kevin in het verleden al meermaals zijn kunnen toonde.  Zo won hij er de wereldbekers van 2011, 2012. En werd er vierde op het WK van 2015. De vraag is wie klopt er Van der Poel en is hij te kloppen. Zondag rond half vier weten we meer.

 

Foto met dank aan Davy de Blieck