Weekend vol pech

Afgelopen zaterdag stond Kevin aan de start in Boom, op zondag stond er de wereldbeker van Koksijde op het programma. In Boom kende hij een heel goede eerste wedstrijdhelft maar strande hij na een val op een verre ereplaats. In Koksijde kende hij rugklachten.

Kevin nam in Boom een goede start en zat van in het begin mee in de kop van de wedstrijd. Hij reed de eerste twee ronden in het spoor van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. In de derde ronde kwam alles samen en reden er een acht tal renners aan de kop van de wedstrijd.

Kevin reed attent mee en nestelde zich in het wiel van de Nederlandse kampioen. Van der Poel maakte echter een inschattingsfout en knalde tegen een hek. Hierdoor kwam ook Kevin ten val. Hij moest heel wat renners voor laten gaan en zou de hele wedstrijd moeten achter volgen. Hij vocht hard terug maar het tempo lag vooraan zo hoog dat terugkeren er niet meer in zat.

Wout van Aert won de wedstrijd voor Sweeck en Van der Haar. Van der Poel toonde zijn sterke benen en kwam als vierde over de meet. Kevin strandde op de achtste plaats. Hij staat nu als achtste in het algemene klassement.

Rugklachten in Koksijde

In Koksijde dook Kevin als dertiende het veld in. Hij schoof in de eerste wedstrijdhelft steeds een paar plaatsjes op. Maar hij kreeg al snel last van zijn rug en moest het tempo laten zakken. Mathieu van der Poel reed onbedreigd naar de zege. Van Aert werd tweede en Van der Haar derde. Kevin eindigde als twaalfde en staat nu op de achtste plaats in de wereldbekerstand.