Knap vierde in Ronse

Ronse is een omloop die Kevin zeker en vast ligt. Een zware met heel wat klim en klauterwerk. In het verleden won hij er al eens en reed er ook al een paar ereplaatsen bij elkaar. Maar met het jongegeweld dat zijn neus aan en door het venster stak stond hij met realistische maar gezonde ambitie aan de start.

Hij kende een goed start en zat meteen mee in de kop van de wedstrijd. Het waren de gekend namen die de forcing voerde. Samen met Van der Poel, Van Aert, Vantourenhout, Van der Haar en Europees kampioen Toon Aerts maakte hij deel uit van de kopgroep. Het waren Van der Poel en Van Aert die elkaar het vuur aan de schenen legde.

Kevin volgde gezwind en reed een sterke eerste wedstrijdhelft. In het midden van de race liet hij zich wat wegdrummen en dat net op het moment dat Van der Poel en Van Aert aangingen. De twee koplopers gunde elkaar het wit in de ogen niet en de achtervolgers kwamen terug. Net opdat moment zette Van der Haar weer aan en trok met Van der Poel en Van Aert er van onder.

Van der Haar profiteerde van de onderlinge strijd tussen de twee kemphanen en trok ten aanval. Onder impuls van Kevin en Toon Aerts konden de achtervolgers weer aansluiten bij de beide kampioenen Van Aert en Van der Poel. Een ongenaakbare Van der Haar ging solo de finale in. Voor de strijd om het podium was het echt nog spannend. In de sprint klopt Van der Poel Van Aert en Kevin. Die zo op de vierde plaats strandde.

“Vierde valt mee als resultaat, want ik voelde me niet zo goed. Ik wist dat ik maar één ronde snel zou kunnen rijden, en die snelle ronde spaarde ik tot de slotronde.” Dit weekend staan de wedstrijden van Kruibeke en Zonhoven op de kalender.