Net niet in Neerpelt en Gieten

Vorig weekend stond er voor Kevin een dubbel op het programma. Hij reed zowel in het Limburgse Neerpelt als in het Nederlandse Gieten. In Neerpelt streed hij dapper mee tot een val hem letterlijk uit de wedstrijd sloeg. Ook in Gieten ging hij attent mee, maar een slecht fietswissel nam hem uit de strijd voor de ereplaatsen.

In Neerpelt stonden zowel Van der Poel als Van Aert niet aan de start. Het werd een strijd tussen Sweeck, Hermans en Pauwels. Kevin reed de hele eerste wedstrijdhelft mee vooraan. Attent werd er slag om slinger de kop overgenomen en zo werd de kopgroep herleid tot drie.

Op het moment dat Kevin vol aan de kop ging om de twee opponenten onder druk te zetten schoof zijn voorwiel weg en kwam hij hard in aanraking met het asfalt. Even later moest hij weer van de fiets om zijn stuur recht te zetten. De strijd om de zege was verloren. Hij zou net naast het podium op de vierde plaats stranden.

In Gieten was het Van der Poel die zijn duivels ontbond en meteen aan de boom schudde. Van Aert zette de achtervolging in en Kevin schoof mee. Van der Poel voelde dat hij geen gat kon slaan en liet de anderen terug aansluiten. Het tempo ging eruit en de achtervolgende groep sloot weer aan.

Ook daarin stond Kevin zijn mannetje. Tot een fietswissel zich opdrong, deze kwam op een ongelukkig moment. Het tempo in de kopgroep ging de hoogte in en Kevin kon de kloof net niet meer dichten. Na een strijd om de verdere ereplaatsen zou hij op de zevende stek stranden. De winst was voor Van der poel, voor Van Aert en Sweeck.

Foto met dank aan Ludo Nagels