Met uitstekende tussenstand terug naar België

Na Eeklo trapte de Amerikaanse wedstrijden in Iowa en Waterloo de wereldbeker opgang. Op twee verschillende, typische Amerikaanse parcoursen streden de toppers onder moeilijke omstandigheden voor de zege. Kevin viel tweemaal net naast het podium maar deed wel goede zaken in de algemene stand.

Zowel in Iowa als in Waterloo was het Mathieu van der Poel die naar de zege reed. De Nederlander kende geen tegenstand en sloeg telkens al snel in de wedstrijd een gat op de concurentie. Hij leidt dus ook de algemene tussenstand.

In Iowa waren het Quinten Hermans en Laurens Sweeck die de achtervolging op Van der Poel ingezet hadden. Zij waren niet bij machte om het gat op hem te dichten. Kevin pakte de wedstrijd rustig aan en liet het in het begin wat op zijn beloop. In de slotfase reed hij een heel stuk van zijn achterstand dicht en strandde aan de meet met zicht op het podium. Hij zou vierde eindigen.

In Waterloo waren het niet de omloop en de andere renners die voor de concurrentie zouden zorgen. Door de enorme hitte hadden de renners echt veel moeite om te presteren. Behalve Mathieu van der Poel hij was niet te temmen. Kevin starte goed en zat mee in de kopgroep achter Van der Poel. In het midden van de wedstrijd zakte hij, mede door een slechte fietswissel, wat terug naar de tiende plaats.

In de tussentijd kozen Van Kessel en Soete voor het hazenpad. Zij kregen Vantourenhout en Merlier mee. Beide Telenet Fidea Lions bleken aan het einde het beste bestand tegen de warmte en werden twee en drie. Kevin kende weer een goed slot en reed in de laatste ronde helemaal naar plek zes. Hij strandde weer met plek vijf in het zicht.

Niet op het podium, maar toch een uitstekende positie in de algemene stand. Samen met Michael Vantourenhout staat hij twee en drie op een exequo aan punten. De volgende wereldbeker zal in Koksijde plaats vinden. Let ook op de nieuwe datum voor de restaurantdagen!!!

flayer 2017-2018 restaurantweekend