Degelijke wedstrijd met een vijfde plek als resultaat

Eeklo werd dit jaar de officiële opener van het veldritseizoen. Op een snelle maar technische omloop mochten de renners zich helemaal laten gaan. De insiders verwachtte vooraf een duel tussen Van Aert en Van der Poel, maar zou deze er wel komen.

 Kevin nam samen met de gekende namen de kopstart en dook aan een razende snelheid het veld in. In de eerste ronde bleef het gesloten en was er niemand bij machte om het verschil te maken. De kop bestond uit Van der Poel, Van Aert, Sweeck, Toon Aerts en Kevin.

In de tweede ronde trok Van der Poel naar de kop en versnelde. Niemand had een antwoord op zijn versnelling. Al snel had hij een handvol seconde voorsprong. Sweeck, Van Aert en Kevin wisselde elkaar af aan de kop, niemand kreeg het gat gedicht.

Van der Poel zou naar de zege rijden. Achter de Nederlander toonde Sweeeck en een terug gekeerde Vantourenhout hun goede benen. Van Aert en Pauwels volgde op een afstand. Ook Gianni Vermeersch keerde terug naar de kop van de achtervolgende groep.

De laatste ronden maakte Kevin een foutje waardoor hij de absolute aansluiting miste. Het was Vantourenhout die solo naar plek twee leek te rijden. In de laatse zandbak passage reed hij zich echter vast en kon Van Aert hem nog kloppen. Sweeck werd vierde en Kevin kort achter hem vijfde.