Eeklo schiet seizoen op gang

Na een lange zomer vol met voorbereidingen trek Kevin aanstaande zondag naar de Brico cross in Eekloo.  De wedstrijd van Eeklo zal verreden worden op een geheel nieuwe omloop en trekt zo het lange veldritseizoen op gang.

De renners krijgen in Eeklo een omloop zoals Ruddervoorde onder de wielen. De omloop heeft een vrij vlak terrein en bevat een aantal technische elementen. Het verschil zal gemaakt kunnen worden op de technische bergjes of misschien wel in de zandbak.

Daarna trekt Kevin naar Amerika om daar de twee eerste wedstrijden van de wereldbeker af te werken. Wat de rest van het seizoen gaat brengen is nog niet honderd procent zeker. Hij zal zeker van start gaan in de Wereldbekers en de Superprestige. Op de rest van de kalender is het nog even wachten.

Nieuw seizoen ander plan

“We gaan ons in september niet al neerleggen bij de suprematie van Wout en Mathieu”, vertelde ploegmanager Jurgen Mettepenningen op de voorstelling van zijn ploeg. “Maar je kunt niet ontkennen dat zij het merendeel van de crossen zullen winnen.”

“Al ben ik ervan overtuigd dat Kevin in staat moet zijn om hen eens te kloppen en we zullen hem echt motiveren om dat te doen. We moeten als team meer aanvallen, minder in het defensief rijden en onze stijl veranderen. We veranderen het geweer van schouder: meer offensief koersen.”

“Ik heb liever dat we aanvallen en strijd leveren dan dat we in de laatste rechte lijn rijden naar een derde, vierde of vijfde plek. We moeten het proberen, want ik weet dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn”, zegt Mettepenningen nog.

“Ik heb daarover met Kevin een goed gesprek gehad. Hij moet meer in de aanval gaan. Hij kan hen pijn doen, daar ben ik van overtuigd en dat moeten we meer zien in de cross.”

Foto met dank aan Davy de Blieck