Van derde plaats in Ronde van Luik naar brons op BK mountainbike

Na een goede Ronde van Luik trok Kevin zondag naar Erezée voor het BK mountainbike. Na een aantal jaren dit kampioenschap links te laten liggen gaf hij er dit jaar weer een lap op.

Afgelopen week werkte Kevin de Ronde van Luik af. In de eerste etappe probeerde hij de spurt te ontlopen en trok met een aantal anderen in de aanval. Deze actie bleek niet stand te kunnen houden en in de finale werden ze weer opgeslokt door het peloton.

Tijdens de volgende twee ritten finishte hij als eenentachtigste en vijfenzeventigste. Op de vierde dag met aankomst in Butgenbach koos hij in de finale weer voor de aanval. Twee renners sprong uit de kopgroep weg en werden één en twee. Kevin spurtte naar de derde plek.

“Ja, het doet wel deugd om nog eens een mooi resultaat te pakken. De betere renners zaten voorin, en dan is het plezant om daarbij te zijn”, vertelt Kevin, die ook tijdens de openingsetappe al in de aanval had gereden in de finale maar toen niet wegbleef tot de streep. “Het was een lastige rit vandaag, waarin de hele tijd snel gekoerst werd. Het is weinig stilgevallen. Toen ik in de voorlaatste ronde wegsprong met enkele anderen, zijn we meteen weggebleven.”

Van Luik naar Erezée

De laatste etappe van de Ronde van Luik liet hij links liggen en stapte uit de race. Dit met het oog op het kampioenschap van afgelopen zondag. Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen kozen meteen het hazenpad en reden dan ook naar goud en zilver. Kevin kwam uit de achtergrond en schoof op naar de groep die streed voor plek drie.

Hier toonde hij zich in de slotronde de sterkste en liet zijn concurrenten achter. Hij vocht zich weg en reed naar de derde plaats. Mede veldrijder Laurens Sweeck reed naar de vierde plaats. “Het is toch al een jaar of vijf geleden dat ik op het podium stond van een BK”, glimlachte Kevin nadat hij zijn collectie bronzen medailles op kampioenschappen verder had uitgebreid.

“Ik had natuurlijk toch nog op meer gehoopt, maar achteraf gezien mag ik hier blij mee zijn. Het duurde een tijd voor ik aan de kop geraakte van de groep (die streed voor brons, red.). Iemand voorbij steken was op dit parcours niet makkelijk. In de groep zat ik met wat overschot, maar dat had ik wel nodig voor de laatste ronde. Overschot had ik toen niet meer. Ik ben die mountainbike met dat recht stuur niet meer gewoon, naar het einde kreeg ik zelfs last van mijn armen.” Kevin last nu een korte rustperiode in en start dan de specifieke voorbereidingen op het veldritseizoen.

Foto met dank aan Davy de Blieck