Terugblik op het eerste stuk van het wegseizoen

Met het Belgisch kampioenschap op de weg dat voor de deur staat kijkt Kevin al even terug op de voorbije wedstrijden. Hij reed al heel wat op zijn wegfiets en houdt een goed gevoel over aan zijn eerste voorbereiding op het veldritseizoen.

Vandaag reed hij mee in Hallle Ingooigem, het werd  door de weersomstandigheden een zware wedstrijd. Toch was Kevin instaat om goed mee te schuiven in het peloton. Meespurten voor de zege deed hij uiteindelijk niet.  “Want ik kreeg het op het einde toch lastig door de warmte. Het beste was eraf”, klonk het na afloop. Kevin bolde aan de staart van wat overschoot van het peloton als 59ste over de finish.

Kevin fietst al enkele weken met een goed gevoel rond, al leidt dat voor zijn type renner niet meteen tot uitschieters in Belgische wedstrijden. “Ik ben blij met mijn vorm. Dat mag ik wel zijn, ja. Ik reed dit seizoen al veel koersen van over de 200 kilometer. Dat heb ik nog nooit gehad. Zodra het bergop gaat, voel ik dat het goed zit met de conditie. In Slovakije heb ik dat goed gevoeld. Naar het BK in Antwerpen heb ik niet echt gemikt, ook al finishte ik ooit al eens in de top-10 op een vlak BK, dat van Knokke. Ik probeer zondag zo dicht mogelijk te eindigen, maar in eerste instantie om de wedstrijd uit te rijden in de voorbereiding op de winter.” Na het BK op de weg zal Kevin enkele mountainbikewedstrijden afwerken, waaronder het BK in Erezée.

 

Foto met dank aan Fabienne Vanheste