Geen Kevin in Lebbeke

Ook al was er afgelopen zondag de Sluitingsprijs in Oostmalle toch staat er morgen nog een wedstrijd in Lebbeke op het programma. Kevin reed het voorbije weekend naar een zeer sterke tweede plaats in Leuven. Een crash tegen een paaltje gooide hem de dag erna uit de strijd voor de tweede plaats in Oostmalle. Morgen zou hij zijn seizoen helemaal afsluiten in Lebbeke, maar door griep zal hij hiervoor moeten passen.

In Leuven reed hij tot op de streep mee voor de zege. Maar Van der Poel was net iets te snel en won nipt. In Oostmalle miste hij door kettingproblemen zijn start. Van Aert, die toch graag nog eens wou winnen in zijn kampioenentrui, trok er al snel van onder. Niemand zag hem nog terug. Kevin vocht zich terug naar de groep die in strijd was voor de tweede plaats.

Op het moment dat hij samen met Tom Meeusen de wedstrijd hard maakte knalde hij tegen een paaltje. Hierdoor stond hij even stil en moest zijn weg naar voor opnieuw inzetten. Hij kwam nog aansluiten in de groep voor plek twee, maar toen er daar versneld werd moest hij de rol lossen.

In de Cyclocros Masters van Waregem werd hij woensdag nog derde na Van Aert en Van der Poel. Vandaag raakte bekend dat hij morgen toch niet kan starten in Lebbeke. Hij kampt sinds het einde van de werkweek met griep en zal zo zijn seizoen nu al beëindigen.