Tweede in het algemene wereldbekerklassement

Na een week hard trainen stond de laatste wedstrijd van de wereldbeker op het programma. Al jaren is Hoogerheide de afsluiter van het werldbeker klassement. Wout van Aert hengelde in Fiuggi de eindwinst al binnen. In Nederland moest hij verstek geven omwille van een knieblessure.

 Het was andermaal Mathieu van der Poel die de kopstart nam. Hij legde het tempo hoog, maar er vormde zich al snel een groep. Deze groep zou soms een veertiental renners bevatten. Ook Kevin reed mee in de kopgroep. Na een aantal valpartijen van onder andere Merlier bleef het tempo hoog liggen.

Half weg de wedstrijd zag Van der Haar zijn moment gekomen en trok er op de streep vandoor. Zijn ploegmakkers speelde het spel goed en lieten meteen een gat vallen. Ronde na ronde zou de jonge Nederlander zijn voorsprong uitbouwen. Kevin zat de hele tijd in de achtervolgende groep.

In de laatste ronde deed hij nog een verwoede poging om nog weg te geraken en de tweede plaats in de uitslag veilig te stellen. Maar het tempo bleef hoog en niemand geraakte weg. Voor de trappen reden Meeusen en Van Kessel er van door. De Franse kampioen kon het gat niet dichthouden en een volledig Fidea podium was in de maak.

Kevin spurtte nog mee voor de vierde plek maar kwam net wat te kort. Hij werd vijfde in de laatste wedstrijd en behaalde zo een mooie tweede plaats in het algemene klassement. “Ik had niet mijn beste dag. Ik moest aanklampen en kon nooit echt opschuiven. Ik trainde de voorbije week hard met het oog op het WK. Hopelijk is dat de oorzaak. Gelukkig moest ik al écht slecht geweest zijn om nog die tweede plaats in de eindstand van de Wereldbeker te verliezen”