Te veel foutjes houden Kevin van het podium in Fiuggi

Na zijn zilveren medaille op het BK reed Kevin zondag in Fiuggi de voorlaatste wereldbekerwedstrijd. Op een technisch en gevaarlijk parcours verdedigde hij zijn tweede plaats in het klassement. Het werd een hele uitdaging.

Mathieu van der Poel gaf verstek voor deze wedstrijd, hij had naar eigen zeggen niets meer te zoeken in dit klassement. Het was Toon Aerts die een snelle start nam. Wout van Aert, Meeusen en Kevin volgde samen met een aantal anderen op een korte afstand.

Het was Van Aert die in de tweede ronde het gat op Aerts dichte. Kevin maakte een aantal fouten en bellande een paar keer in de doeken die de omloop afsluiten. Van Aert vocht een robbertje uit met Aerts, deze laatste moest zijn meerdere kennen in de wereldkampioen. Op de loopstroken sloeg Van Aert een gat. Hij zou solo winnen.

Kevin zakte na de foutjes weg uit de top tien. Het waren Aerts, Meeusen, Meisen en Vanthourenhout die de achtervolging leidde. Aerts raakte weg en sloeg een gat op de anderen. Ronde na ronde schoof Kevin uit de achtergrond weer naar voor. Vanthoutrenhout dichte het gat en reed solo weg.

Aerts zou later een hele harde smak tegen een boom maken. De Europese kampioen liep zo een zware schouderblessure op. Zijn seizoen zit er jammer genoeg op, we wensen hem via deze weg een spoedig herstel. Vanthourenhout maakte even later een fout en werd door de rest bijgehaald.

Meisen loste Meeusen en reed solo naar de tweede plaats. Kevin vocht zich een weg naar voor en kwam nog voorbij Merlier. Hij zag Meeusen de hele laatste ronde voor zich rijden, maar kreeg het gat net niet dicht. Hij zou als vierde over de meet komen. Sweeck reed lek en kwam niet meer in de wedstrijd voor. Zo diept hij zijn voorsprong voor de tweede plaats verder uit.

“Ik voelde me iets minder goed dan de voorbije weken. Door de vele wedstrijden, denk ik. Ik kijk uit naar een gewone trainingsweek. Ik had het in de beginfase opnieuw wat moeilijker. Ik startte nog behoorlijk, maar dan begon ik te sukkelen en verloor ik wat plaatsen. Ik bleef een paar keer achter de veiligheidsnetten hangen, en dat kostte tijd. In de laatste ronde zat ik niet zo ver achter Tom Meeusen, die als derde reed. Maar ik maakte te veel foutjes om hem nog bij te halen.”