Net naast het podium in eerst wedstrijd van het nieuwe jaar

De hele week kregen we van alle kanten berichten over de modder op de omloop in Baal. Zondagochtend stelden de renners vast dat er hier helemaal geen sprake meer van was. De modder, waar hij al lag, werd herschapen in ijs. Een verraderlijke omloop kregen de heren voor de wielen.

 Tom Meeusen en Toon Aerts namen de beste start. Kevin zat samen met Michael Vantourenhout en Wout van Aert iets verder. Beide heren van de Telenet Fidea Lions hielden het tempo heel hoog en reden weg.

Van Aert, Vantourenhout en Kevin deden er alles aan om het gat op beide leiders te dichten, maar daar slaagden ze niet in. Meeusen schakelde zich zelf na enkelen fouten uit voor de zege. Het was Toon Aerts die het tempo hoog bleef houden. Vantourenhout reed naar de tweede plek.

Van Aert en Kevin probeerden in de achtergrond te vechten voor plek drie. Maar Van Aert toonde zich als sterkste en reed van Kevin en een hele goede Wietse Bosmans weg. Hij zou Vantourenhout oprollen en in de laatste ronde nog heel erg dicht bij Aerts komen. Maar de afstand was te groot en de Europese kampioen reed solo naar de zege. Van Aert werd tweede, Vantourenhout derde en Kevin vierde.

Aanstaande zondag staat het Belgisch kampioenschap op het programma. In de aanloop hiervan verscheen op Sporza een artikel met ploegleider Mario De Clerq. Lees het artikel hier. U kan ook al een kijkje nemen op de BK-omloop, dat doe je via hier.