Snel Antwerpen, bedachtzaam Namen, tweemaal derde

Het dubbel weekend Antwerpen en Namen zorgde voor een dubbel podium voor Kevin. Hij eindigde zowel in Antwerpen als in Namen derde. Telkens achter Mathieu van der Poel en Wout van Aert. In Antwerpen streed hij mee voor de zege en in Namen kwam hij nog zeer dicht in de laatste ronde.

 De Scheldecross in Antwerpen lag er dit jaar ultrasnel bij. Het was Kevin die samen met Michael Vantourenhout zijn duivels ontbond in de eerste ronde. Al snel vormde er zich een kopgroep van een zestal renners. Het tempo lag van af de eerste meter heel hoog. Het dominerende duo van dit seizoen reed vanaf net iets voor half koers weg. Kevin zat gevangen achter de Europese kampioen Toon Aerts. Hij kon even later het gat op de twee leiders dichten. In de laatste wedstrijdhelft streden Van Aert, Van der Poel en Pauwels voor de zege.

In een ongezien duel in de laatste ronden trokken Van der Poel en Van Aert er vandoor. Kevin moest een klein gaatje laten, maar kwam in de laatste zandstrook nog zeer dicht. Daar was het Van der Poel die alle risico’s nam en Van Aert schaakmat zette in de technische zandafdaling. Hij zou solo winnen voor Van Aert en Kevin.

“Even dacht ik vandaag aan winnen, ja. Toen ik in de finale in de aanval ging, hoopte ik dat de twee even zouden twijfelen en me laten rijden, maar dat was niet waar. Ik had echt een goeie dag, maar dat zagen ze ook. Dit was mijn beste cross van het seizoen“, blikte Kevin tevreden terug op zijn cross. Wat het verschil tussen de twee en hem was? “Ze zijn nog iets explosiever, denk ik. En ze hebben nog iets meer overschot aan de finish. Ze lopen ook iets vlotter in het zand. Die loopstrook was er iets te veel aan. Ik heb een paar keer een gat moeten dichtrijden op hen. Maar ik wist dat het voorin af en toe zou stilvallen zolang die twee bij elkaar bleven. Dus besefte ik dat ik de kloof wel zou kunnen dichten zolang ik tempo bleef rijden.”

Rustig begin beloond in Namen

 Op een snelle maar glibberige citadel in Namen waren het weer de twee gekende namen die de openingsronde mee hard maakten. Kevin startte rustig en reed de eerste ronde rond de tiende plaats. Van Aert, Van der Poel en Meeusen vormden al snel een kopgroep. Het was Van der Poel die het tempo de hoogte in joeg en er van door ging.

Van Aert probeerde om te volgen en kwam onzacht in aanraking met de schuine kant. Meeusen volgde vlot en samen met de herstelde Van Aert trachtte hij het gat op Van der Poel te dichten. Kevin schoof in de achtergrond plaats na plaats op. Meeusen vergaloppeerde zich in zijn poging om Van Aert te volgen. Even later haalde Kevin hem bij en reed hij van hem weg.

Vooraan reden Van der Poel en Van Aert lonkend naar elkaar rond. Af en toe werd er eens een prikje gegeven maar deze werd steeds gecounterd. Door dat de twee kemphanen elkaar beloerden kwam Kevin zienderogen dichter. In de laatste ronde zag hij ze zeer dicht voor zich rijden. Waneer hij een laatste poging deed om het gat op de leiders te dichten trokken zij door. Het was Van der Poel die zich de sterkste toonde en won. Voor Van Aert en Kevin.

“Iedere week wordt het verschil op die twee wat kleiner”, stelde Kevin met de glimlach vast na een geslaagd weekend dat doet dromen van meer. “Hopelijk kom ik volgende week nog wat korter. Ik hoop dat ik nog een paar procentjes kan groeien. Vandaag voelde ik me niet zo goed als gisteren in Essen, en door mijn mindere start was het achtervolgen geblazen. Maar dit was toch een parcours om op eigen tempo te rijden. Ik kwam nog bijna terug bij de twee leiders op het einde, en dat is goed. Al wist ik wel dat die twee nog gingen versnellen en dat ik dan tekort zou komen.”

Foto met dank aan FabyLuc