Tweede en derde in dubbel Essen Overijse

Door het uitblijven van de regen lag de omloop in Essen er zeer snel bij. Het zou een laagvlieg wedstrijd gaan worden. In Overijse paste de parcoursbouwers van de moeder der crossen hun omloop aan. De renners kregen een zware omloop voor de wielen.

Het was Wout van Aert die in Essen meteen het tempo de hoogte in gooide. Kevin, Van der Poel en Aerts volgden op een afstand. In het begin van de wedstrijd reed Van der Poel lek en werd terug geslagen naar de achtergrond. Thuisrenner Meeusen schakelde zich in het begin van de race al uit door te vallen voor de balken.

Van Aert trok meteen door en het tempo lag zeer hoog. Kevin kon Aerts passeren en in geen tijd het gat op Van Aert dichten. Bij het springen van de trappen maakte hij een foutje en kwam ten val. De wereldkampioen trok nog eens door en het gat was al tien seconden. Kevin kwam samen met Aerts en Van Kessel in een groepje.

In de vierde ronde trok Kevin er van onder en liet zijn kompanen achter. Van der Poel kwam in de achtergrond hard in aanraking met de nadarafsluiting en kwam in het verhaal niet meer voor. Kevin reed ronden lang op een afstand van om en bij de twintig seconden. Voor de derde plaats kwam Meeusen nog uit de achtergrond terug.

Van Aert won voor Kevin, die nog steeds tweede blijft in het algemene klassement. Meeusen kreeg hulp van zijn ploegmakkers en werd nog knap derde. Kevin was tevreden met zijn uitslag. “Ik heb goed gereden, denk ik. Ik ben tevreden met deze tweede plek”, reageerde Kevin na afloop.

“Jammer dat ik achter Toon (Aerts, red.) zat toen Wout versnelde. Dat had ik niet mogen doen, want dan was er misschien geen kloofje geweest om te overbruggen. Nu moest dat wel, en daarbij moest ik me forceren. Daarom dat ik niet hoog genoeg sprong op die balk en onderuit schoof. Pijn deed ik me niet, maar Wout was wel weg.” Morgen trekt Kevin naar het heuvelachtige Overijse.” Vandaag ben ik heel diep geweest. Hopelijk ben ik morgen gerecupereerd.”

Derde op nieuwe omloop in Overijse

 Na Wout op zaterdag was het Mathieu op zondag die als een bezetenen uit de ankers vloog. Kevin starte meteen goed en zat een hele ronde in het wiel van de Nederlandse kampioen. Van Aert volgde een eindje verder. In de tweede ronde kwam Aerts bij Kevin aansluiten en samen zette ze de achtervolging op de ontketende Nederlander in.

Op de seile bosklim maakte Kevin een foutje, moest een voetje aan de grond zetten en Van Aert was weg. Niemand was bij machte om Van der Poel weer terug te halen. Hij won voor Van Aert en Kevin.

 “Ik ben zeker tevreden met de uitslag van gisteren en vandaag. Ze starten tegenwoordig altijd heel snel, gisteren was het Wout, vandaag Mathieu. In de eerste ronde had ik al door dat het moeilijk zou worden vandaag.” De laatste weken strijd Kevin steeds mee voor de ereplaatsen, maar winnen zat er nog niet in. “Ik ben zeker tevreden met deze derde plaats, maar het blijft jammer om niet mee te kunnen doen voor de zege. Ik heb er mij wel al wat bij neergelegd dat winnen moeilijk zal zijn.”

Foto met dank aan Davy de Blieck