Achtste en vierde in dubbel weekend

Op en rond het circuit in Spa- Francorchamps reed Kevin na een degelijke wedstrijd naar een vierde plaats. De dag erna was het domein van het Zilvermeer in Mol het decor van de Zilvermeercross. Na een hele goede start en een val eindigde hij achtste.

De schifting werd in Francorchamps meteen gemaakt door Mathieu Vanderpoel hij trok er meteen van door. Kevin startte behoedzaam en nestelde zich in de achtervolgende groep. Het waren Wout van Aert en Toon Aerts die na een ronde de aansluiting bij Van der Poel konden vinden.

Kevin volgde samen met Meeusen op de vierde plaats. Vooraan wisselde ze elkaar af en bleef het tempo hoog liggen. Van Aerts trok half weg de wedstrijd alle registers open en trok er alleen van door. Van der Poel deed nog verwoede pogingen om het gat te dichten. Kevin had zich ondertussen van Meeusen ontdaan en trok in de aanval op Aerts.

Op twee ronden van het einde kwam hij binnen de tien seconde van de man op de derde plaats. Maar het hele gat dichten lukte hem niet. Van Aert won, voor Van der Poel en Aerts. Kevin stranndde op een vierde plaats en schuift weer wat op in de algemene stand.

Goed begin niet beloond in Mol

 Vanaf de start zat Kevin in Mol zeer goed in de wedstrijd. Hij na initiatief en deed heel wat kopwerk. In de derde ronde trok hij er samen met Vantornhout en Daan Soete vandoor. Al snel boekte ze wat voorsprong op de rest. Even later wist Meeusen de leiders bij te halen. In een zandafdaling reden Kevin, Vantourenhout en Meeusen tegen elkaar en kwamen ten val.

Meeusen kon verder, Vantourenhout zakte terug. Kevin kampte met door de val met een lekke band en zijn ketting brak. Hij verloor hierdoor heel veel plaatsen en zakte weg naar de vijftiende plaats. Even later ontbonden Van Aert en Van der Poel hun duivels en trokken er van door.

Terwijl Kevin renner na renner weer wist in te halen sloeg Van der Poel een kloof op Van Aert. Meeusen volgde als derde. Kevin geraakte nog in de groep voor de vierde plaats. Maar tegen het einde van de wedstrijd kreeg hij last van zijn rug en zakte weg naar de achtste plaats. Van der Poel won voor Van Aert en Meeusen.

Dany de Bie volgde de wedstrijd op de voet en kwam met volgende conclusie. “Ik vond wel dat Kevin een hele goeie indruk gaf. Na zijn val schoof hij aanvankelijk terug op, maar dan kreeg hij last van de rug. Waarschijnlijk van die val met Michael. Kevin had toen een foutje gemaakt in het zand, waarna Tom Meeusen en Michael tegen hem aan waren gebotst.“, noteerde Danny.