Derde in Zeven en vierde in Hamme

De nieuwe manche van de wereldbeker in Zeven was meteen een schot in de roos. De organisatie slaagde er in om een omloop uit te tekenen met alles wat een veldritparcours moet hebben. Kevin reed een dijk van een wedstrijd en werd knap derde. In Hamme kregen de renners een snelle technische omloop voor de wielen. Hier reed hij naar een vierde plaats.

In Zeven was het meteen vol aan de bak, Wout van Aert en Mathieu van der Poel trokken meteen het tempo de hoogte in. Van Aert kon een ruime voorsprong uitbouwen op zijn oponenten. Kevin starte behoudzaam en volgde midden in de top tien. Mathieu van der Poel moest in het begin de rol lossen, dit door een gebroken spaak bleek later.

Eens de Nederlandse kampioen ontdaan was van zijn technische problemen begon zijn achtervolging op Van Aert. In een mum van tijd reed hij een gat van om en bij de dertig seconden dicht en ging op en over Van Aert. Ronde na ronde bouwde hij een voorsprong uit om zo met de zege aan de haal te gaan.

Van Aert trachtte het gat te dichten maar slaagde hier niet in. Kevin reed in de tweede wedstrijdhelft naar de kop van het achtervolgende peloton. Renner na renner raapte hij op om zo op twee ronden van het einde zijn aanval op Van Aert en de tweede plaats in de wedstrijd in te zetten. Deze kleine kloof was niet meer te overbruggen en hij werd derde.

“Ik schoot uit mijn klikpedaal en daardoor was ik slecht weg”, duidt Kevin.

“Ik viel in de laatste halve ronde wat stil. En ik ging toen slecht over het klimmetje. Tot dat moment was ik aan het proberen om Wout nog te pakken. Dat ik zo kort bij hem in de buurt eindig, daar ben ik echt content mee. Ik had echt een goeie dag. Ja, dit doet deugd, maar ik was het geloof in mijzelf nog niet verloren. Vorige week had ik me niet kunnen tonen. Toen ik zo zwaar viel in Hasselt, zat ik op dezelfde plek als vandaag”, aldus Kevin, die in de Wereldbeker oprukt naar plek 2. “Dat wist ik zelfs niet. Dat is goed, want klassementen blijven belangrijk.”

Best off the rest in Hamme

 Door de snelle omloop in Hamme was er weinig ruimte om in te halen. Kevin nam een goede start en zat samen met ploegmakker Michael Vantourenhout mee in de kopgroep. Een groep met Van Aert, Van der Poel, Meeusen, Sweeck, Van Kessel en Gianni Vermeersch. In de tweede ronde trok Van der Poel door en sloeg meteen een gat.

Van Aert en Sweeck reageerde samen met Meeusen en trachtte het gat te dichten. Vermeersch, Van Kessel, Vantourenhout en Kevin deden een verwoede poging om mee te schuiven. Maar Vermeersch was niet in staat om te reageren op de snelle twee mannen. Eerst schakelde Meeusen zichzelf uit en even later viel ook Vermeersch letterlijk weg.

Van der Poel reed solo naar de zege. Van Aert en Sweeck geraakten niet dichter dan een tiental seconden. In de laatste drie ronden ontdeed Kevin zich van Van Kessel en Vantourenhout en zette zijn achtervolging op het podium in. Hij kwam in de laatste ronde tot op vier seconden maar het gat was niet meer te dichten. Van Aert werd tweede en Sweeck derde.

“Jammer dat ik vandaag niet op het podium sta, maar de conditie is goed. En met Francorchamps en Namen komen er crossen aan die me normaal zouden moeten liggen. Vandaag bleef het in de beginfase allemaal op het lint hangen. Zo kon ik niet opschuiven. Toen ik dat wel kon doen, kreeg ik de kloof op Van Aert en Sweeck in de strijd voor de tweede plek net niet dicht. Morgen vertrekken we naar Mallorca. Hopelijk kan ik er nog wat beter worden, maar ik weet niet of dat nog lukt. Ik ben nu al redelijk goed.”

Na de wedstrijd in Spa zal Kevin terug naar Mallorca vertrekken om er nog een week verder te werken aan zijn stijgende vorm. In de DVV Verzekeringen trofee blijft hij stevig op de tweede plaats staan.