Wereldbeker Koksijde definitief afgelast

Door het extreme weer in Koksijde besloot de UCI samen met de organisatie om de wereldbeker helemaal af te gelasten. De veiligheid van de renners en toeschouwers kunnen niet gegarandeerd worden.

Deze ochtend werd al snel duidelijk dat de omstandigheden zich er niet toe leenden om de junioren wedstrijd door te laten gaan. Afsluitingen en bomen begaven het onder de druk van de beukende wind. Er werd beslist om wedstrijd per wedstrijd te bekijken wat er mogelijk was. Even later kwam de beslissing om de beloften wedstrijd ook te annuleren, dit omdat de omloop nog steeds niet veilig was.

Toen dan ook de VIP- tent het begaf en de lucht in ging, was de beslissing over een algemene afgelasting niet meer af te wenden. “Bomen op de omloop, omgevallen afsluitingen en tot slot nog een omver gewaaide vip- tent. We kunnen de veiligheid voor de toeschouwers en renners niet garanderen. In 48 edities hebben we dit nog nooit meegemaakt, maar de veiligheid blijft prioriteit nummer één!”