Sterke wedstrijd niet beloond in Gavere

Gavere lag er, net zoals de voorbije jaren zwaar bij. De regen van de voorbije week had zeker zijn invloed gehad op de omloop. De afdaling en de lange klim lagen er zwaar bij, al moest er op een kort stukje na niet gelopen worden. Na een sterke wedstrijd viel Kevin in de laatste ronden stil en strandde hij op een zesde plaats.

Kevin nam samen met Van Aert, Van der Poel, Meeusen en Aerts een goede start. In de eerste ronde waren het Meeusen en Van Aert  die het tempo hoog hielden. Na een kleine schuiver in de eerste ronde kon Kevin toch vlot mee met deze mannen. Van der Poel starte behoedzaam en zat de eerste ronde achter in de groep.

In de tweede ronde waren het nog steeds Meeusen en Van Aert die aan de kop sleurden. Kevin volgde vlot in het midden van het leidersgroepje. Ook de snel gestarte Sweeck zat goed vooraan maar viel in de openingsronden terug. Half weg ronde twee ontbond Van der Poel zijn duivels en reed snel weg van de leiders.

Al snel bouwde hij een voorsprong uit van meer dan twintig seconden, een solo leek in de maak. Van Aert reed met Meeusen weg van Kevin en Aerts. Zij trachtte het gat op de Nederlandse kampioen te verkleinen, maar dit lukte niet. Van Aert liet Meeusen achter en ging solo verder. Tot hij weer kettingproblemen kende en een hele tijd stilstond. Aerts, Meeusen en Kevin sloten bij hem aan.

Het tempo vooraan werd door Van der Poel zo hoog gehouden dat niemand in staat was terug te keren. Van Aert loste de anderen en reed solo op de tweede plaats. Meeusen betaalde de tol van zijn snelle start in combinatie met materiaalpech viel hij nog ver terug. Kevin en Toon Aerts vochten ronde na ronde voor de derde plaats in de uitslag.

Op twee ronden van het einde blokkeerde Kevin zijn rug en kon hij niet meer dezelfde kracht zetten als in de eerste ronden. Aerts voelde dit aan en reed van hem weg. In de laatste ronden keerden Vantornhout en Sweeck terug uit de achtergrond. Kevin reed nog met hen mee maar moest genoegen nemen met de zesde plaats. Van der Poel ronde zijn solo af met een ruime voorsprong en winst. Van Aert werd zeer ontgoocheld tweede voor Aerts.

Foto met dank aan Davy de Blieck