Dijk van een wedstrijd op de Ruppeldijk in Niel

Vorig jaar ging Kevin na Ruddervoorde ook in Niel met de bloemen naar huis. Vandaag gaven zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert verschiet voor deze wedstrijd. De omloop, een afwisseling van steile stroken, zand en zelfs een heuse carousel lag er nog vrij goed bij.

In een uitgedund veld nam Kevin een matige start hij draaide rond de zesde plaats de eerste bocht om. Op de eerste hindernis, een kunstmatige brug, moest Toon Aerts van de fiets waardoor ook Kevin te voet stond.

In de eerste passage over de Ruppeldijk bleek dat je beter vooraan in de wedstrijd kon zitten. Als je verder dan de vijfde plaats zat was het echt foeteren om erdoor te komen. Kevin ondervond dit aan de lijven en moest vier keer op de knieën. Ondertussen nam Jim Aerts de kop. Kevin reed op de vijfentwintigste plaats.

Aan de meet had Aernouts al een voorsprong van om en bij de tien seconden. Kevin volgde toen op een achterstand veertig seconden. Mannen als Walsleben en Toon en Thijs Aerts maakten, in de tweede ronde, mee de wedstrijd. Op de moeilijke dijkpassage loopt Kevin de ene na de andere renner voorbij. Jim Aernouts had nog steeds een voorsprong op Toon Aerts.

De Europese kampioen vocht in de tweede ronden voor elke meter. Kevin draaide in de tweede ronde zat Kevin samen met Meeusen in het begin van de top tien. Aan de meet wist hij zijn achterstand met meer dan tien seconden te verkleinen. Aernouts had nog steeds tien seconden voor op de eerste achtervolgers. Kevin volgde half weg de derde ronde op zevenentwintig seconden.

Terugvechten

Toon Aerts vond zijn goede benen, reed naar Aernouts toe en ook meteen van hem weg. Situatie aan het einde van de derde ronde. Aerts op kop voor Aernouts en Van Kessel. Walsleben reed op vier. Kevin maakte in deze ronde ruim twaalf seconden goed. Op vijf ronde van het einde reed hij al op de vijfde plaats. Jim Aernouts kreeg duidelijk de opdracht om Kevin af te stoppen.

Al snel weet hij Aernouts af te schudden en van hem weg te rijden.  In de zandbak kwam hij meter voor meter korter op Van Kessel die tweede reed. Op Vier ronden van het einde reed Aerts aan de leiding en dit vijftienseconden voor op Kevin die als derde over de meet kwam. In de carroussel weet Kevin Van Kessel te passeren. Op de moeilijke passages lijkt Kevin de sterkste.

Op drie ronden van het einde is de achterstand op Aerts status co. Vlak na de carrousel kwam Aerts ten val. Hierdoor verloor Aerts toch een paar seconden. Kevin leek weer wat dichter te komen.  Op twee ronden van het einde leek de voorsprong op Aerts net te groot. Van Kessel zat solo op drie. Toch leek Kevin weer wat korter te komen.

Zowel Aerts als Pauwels maakten kleine foutjes, het leek nog spannend te worden het gat werd weer wat kleiner. De fouten lijken te gaan beslissen wie er met de winst naar huis zou gaan.  Kevin was op een ronde van het einde tevreden met de tweede plaats en berustte. Aerts won voor Kevin en Corné van Kessel. De foutjes uit de eerste ronden deden hem uiteindelijk de das om voor de zege.

“Ik weet niet hoe vaak ik juist gevallen ben, maar het was te veel”, klonk Pauwels teleurgesteld. “Het begon al bij de dat kleine bruggetje en ook op de schuine kant deed ik niets anders dan sukkelen in de eerste ronde. Ik kwam plots wel nog veel korter en geloofde er nog in. Uiteindelijk bleef ik wat hangen en wist ik dat het moeilijk ging worden. Toon Aerts was echt sterk vandaag. Het is jammer dat ik mijn start verpruts anders had ik meegedaan voor de overwinning.”

Foto met dank aan Davy de Blieck