Vierde plaats in Ruddervoorde op tien seconden van het podium

Ruddervoorde staat al lang garant voor spektakel. Veel draaien en keren afgewisseld met snelle rechte stroken. De regen en wind maakte het zeker niet makkelijk. We kregen een spannende strijd tussen Van Aert en Van der Poel. Kevin vocht lang voor het podium en nam genoegen met een vierde plaats op tien seconden van de derde man Laurens Sweeck.

Na Van der Haar en Van Aert als derde het veld in. Van Aert nam meteen de kop en gooide het tempo de hoogte in. Aerts, Van der Haar, Vantourenhout en Kevin volgde in het wiel. Van der Poel volgde op een afstand. Een zeer attente Van der Haar, Vantourenhout en Pauwels laten de wereldkampioen niet begaan.

Van Aert met Vantourenhout in het wiel hadden een kleine voorsprong op een groepje met Van der Haar, Van der Poel en Pauwels. Zo kregen ze de tweede ronde voor de wielen. Al snel vormde zich vooraan een groep met alle favorieten. Op de technische, gladde omloop lag het tempo steeds hel erg hoog.

Van der Poel koos in de tweede ronde meteen het hazenpad. Van Aert leek te passen. Van der Haar, Pauwels en Vantourenhout volgden op tien seconden. Terwijl de Nederlandse kampioen zijn voorsprong leek uitbouwen reed de wereldkampioen steeds harder en harder. Hij leek korter te komen op de leider. Voor plaats drie vochten Kevin, Aerts, Sweeck en Vantourenhout een verbeten strijd.

Op de power stroken kan Van Aert het gat weer dichten. In de zandbak weet Van Aert de druk op te voeren. Van der Poel moest een paar meter toegeven. Sweeck zette in de achtergrond druk en had wat voorsprong op Van der Haar en Kevin. De twee jonkies vochten vooraan ronde na ronde voor de zege. Sweeck kwam half weg wedstrijd zeer kort op de twee leiders.

Kevin vocht zijn weg naar de vierde plaats en volgde half weg de wedstrijd op de vierde plaats. Op dat moment gaf hij een halve minuut prijs op de kop van de wedstrijd. Van der haar leek wel van het toneel verdwenen te zijn.  Na een fietswissel van Van Aert gaf Van der Poel gas en nam weer wat voorsprong.

Met nog drie ronden te gaan lag Van der Poel  zes seconden voor op Van Aert. Sweeck volgde op vijfentwintig seconden. Kevin reed nog eens twintig seconden achter Sweeck. Van der Haar kampte sinds de opwarming met een bilblessure. Hierdoor zakte hij verder en verder weg in de wedstrijd.

Bij het afspringen bleef de Nederlandse kampioen even met zijn voet in de spandoeken haken. Van Aert kwam weer wat dichter. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde schuift Van der Poel onderuit. Van Aert zag zijn kans schoon om dichter te komen, toch hield Van der Poel het tempo hoog.

Mathieu van der Poel bouwde zijn voorsprong in de laatste ronde nog verder uit. Hij finishte solo. Van Aert, die nog pech kende werd tweede voor Sweeck. Kevin reed na een degelijke wedstrijd binnen op de vierde plaats. Hij had een achterstand van tien seconden op Sweeck. Hij maakt door deze vierde plaats een sprong in het klassement en staat nu zesde op 22 punten van leider Van der Poel.

“Ik had wel een redelijke dag, maar niet die zoals ik vorig jaar had toen ik hier won. De laatste drie crossen gaat het wel beter met me. Sinds het Europees kampioenschap in Pont-Château, waar ik lek reed en een paar keer wisselde nadat ik een bidon had laten vallen. Ik denk dat het gewoon conditioneel beter gaat.”