Behouden elfde in Sint- Niklaas

De omloop in Sint-Niklaas heeft zand, dit zand lag er dit jaar heel los bij. Hierdoor moesten de renners heel wat lopen. Zonder Van Aert en Van der Poel lag de kans vandaag bij andere renners. Het werd een lange wedstrijd met Meeusen aan de kop die zo een solo uit de benen knalde en won.

Laurens Sweeck, de winnaar van vorig jaar kreeg bij de start af te rekenen met kettingproblemen. Na een aantal pogingen om het euvel op te lossen gaf leek hij de pijp aan maarten te geven, maar hij zette door. Ondertussen namen Aerts een Meeusen de kop. Kevin volgde verder in de top tien. Toon Aerts doet zijn Europese trui alle eer aan en blijft op kop beuken.

Kevin deed het rustig aan en liet zijn ploegmakkers begaan. Vooraan was het Meeusen die de forsing voerde. Achter hem vormde er zich een groepje van ongeveer tien renners. Ook Kevin nestelde zich in dit groepje. Bij de tweede passage aan de meet kende Meeusen een voorsprong van 11 seconden.

Michael Vantourenhout ontbond zijn duivels en ging met Rob Peeters in de achtervolging. Op een halve ronde halveerden ze de tijd op Meeusen. Kevin bleef in het zicht van het podium. Na een oponthoud van Vantourenhout weet Rob Peeters alleen in de achtervolging te gaan op Meeusen.

Kevin volgde op de derde plaats met Aerts in wiel. Terwijl Peeters het gat op Meeusen leek te dichten zat Kevin wat verder in de achtervolging. Pauwels draaide in de achtergrond mee in het groepje voor de derde plaats. Peeters blijft beuken om het gat op Meeusen te dichten en leek hierin niet te lukken.

Peeters kreeg het gat op Meeusen niet dicht. Hij reed solo naar de zege. Peeters werd tweede. Kevin gaf in de achtergrond meer en meer terrein prijs en finishte als elfde. Toon Aerts werd derde. Morgen Ruddervoorde.