Kevin knap tweede op de Koppenberg

De Koppenbergcross schreef Kevin in 2011 bij op zijn palmares. Ook in 2010 mocht hij al eens het podium op. De jaren er na was hij steevast een podium bezetter, alleen in 2012 viel hij naast de hoogste ereplaatsen. Na een goed EK kon hij met een goed gevoel afreizen naar de bult van Melden.

De 25ste editie werd er één met een helemaal vernieuwde omloop. Het parcours werd helemaal hertekend en de oude afdaling op de flank werd geschrapt en vervangen door steile nieuwe stukken. Deze stukken liggen in de weide aan de andere kant van de kassei beklimming.

Kevin nam een zeer goede start en reed de eerste startlus de hele tijd op kop van het pak. Bij het ingaan van de tweede ronde liet hij zich een klein beetje verdringen waardoor hij te ver zat voor de tussenspurt. Wout van Aert nam de kop, in zijn kielzoch kreeg hij Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Klaas Vantornhout en Michael Vantourenhout.

Van Aert sloeg in de eerste wedstrijdhelft een gat op de rest van het pak. Alleen Toon Aerts kon nog volgen. Kevin kende een klein dipje en reed rond de zesde plek. Aerts kon het tempo van de Wereldkampioen half weg de wedstrijd niet meer volgen en haakte af.

Van Aert reed solo naar de zege. In de achtergrond kwamen Vantorhout, Van der Haar, Aerts, Vantourenhout en Kevin samen. Het was Kevin die op twee ronden van het einde het hazenpad koos. Lars van der Haar probeerde hem nog terug te halen maar strandde ver van zijn wiel.

Kevin werd tweede en dat op dertig seconden van de winnaar. Hij wist in de laatste twee ronden nog een halve minuut dichter te komen bij Van Aert. Lars van der Haar werd derde. Kevin keek tevreden terug naar zijn werdstrijd. “In de tweede ronde kende ik een dipje, dat duurde in de derde ronde nog wat voort. Net toen reden ze vooraan weg. Achter Van Aert kwam alles samen en ik kon hier mijn slag slaan en wegrijden.”