Vijfde in Valkenburg

De Wereldbeker in Valkenburg was de derde wedstrijd van dit klassement. Kevin klom na de wedstrijd in Iowa op in het klassement. In Valkenburg kregen de renners een technische omloop voor de wielen. Deze omloop zal in 2018 het decor van het Wereldkampioenschap vormen.

Zoals gewoonlijk waren het Tom Meeusen, Wout van Aert en Lars van der Haar, ook Kevin kende een goede start en draaide rond de zesde plaats het veld in. Mathieu van der Poel vertrok behouden maar kwam snel weer aansluiten bij de kopgroep.

Lars van der Haar, die de vorige drie uitgaves van deze wedstrijd won, trok meteen het tempo de hoogte in. Er ontstond een afscheiding, Van der Haar, Van Aert, Kevin, Meeusen, Vantourenhout  en Toon Aerts vormden de kopgroep. Van der Haar maakte een fout en ging hard onderuit. Een schoenwissel was nodig, maar hij kwam vooraan nooit meer aansluiten.

Het koningduo Van Aert en Van der Poel trokken door en er vielen gaten. Vantourenhout probeerde het gat te dichten en kwam alleen te zitten in de achtervolging. Kevin vormde samen met Meeusen en Aerts een achtervolgend groepje. Na een paar ronden konden de beide achtervolgende groepen vooraan weer aansluiten.

Dit was het moment voor Van der Poel om door te trekken. Van Aert probeerde samen met Meeusen het gat te dichten maar beide gingen ze tegen de grond. Kevin reed na Vantourenhout op de derde plaats maar moest toch Van Aert en Meeusen voor laten gaan. Van der Poel reed solo naar de zege.

Van Aert raapte Vantourenhout nog op en werd tweede. Kevin zou na Meeusen als vijfde over de meet bollen. Na de wedstrijd was hij niet tevreden met zijn prestatie. “Als ik voorin terug kon komen aansluiten, was dat omdat het daar stilviel. Ze rijden voorin nog altijd te snel voor me. Dit moet nog beter.”

Foto met dank aan Davy de Blieck