Offday in Zonhoven

Zonhoven staat gekend als een zware wedstrijd, zo ook dit jaar. Door de droge weken van eind september lag de omloop er zwaarder bij dan ooit. De warmte speelde ook dit jaar een belangrijke rol. Kevin kende een complete offday en eindigde net in de top tien.

Kevin nam een goede start en draaide als zesde het veld in. Het tempo ging meteen de hoogte in. Van Aert en Van der Poel gaven meteen gas en trokken het hele peloton uit elkaar. Kevin raakte verzeild in het tweede groepje.

Na twee ronden nam hij de kop en kon samen met Rob Peeters het gat naar de eerste groep dichten. Toen reden ze al op een achterstand van meer dan een halve minuut. De Wereldkampioen wisselde slag om slinger de kop met de Nederlandse kampioen.

Door het hoge tempo van de twee jonkies kon er buiten Laurens Sweeck, niemand terug keren uit de achtergrond. Sweeck sloot even vooraan aan, maar moest in de laatste ronde de rol lossen en werd derde. Van der Poel versloeg Van Aert op de laatste rechte lijn.

Kevin zakte gedurende de wedstrijd steeds verder weg en was niet in staat om zijn tempo te verhogen. Had hij last van de warmte? Hij strandde net op de tiende plaats. Volgende zondag staat de derde wereldbekerwedstrijd op het programma. Dan zakt hij af naar de omloop op rond de Cauberg.