Twaalfde in Meulebeke, vijfde in droog Ronse

Zaterdag stond Meulebeke op het programma, zondag zakte Kevin af naar de Hotond Arena in Ronse. Na een behouden wedstrijd op zaterdag knokte Kevin zich zondag helemaal naar voor in de wedstrijd.

De Berencros in Meulebeke staat bekend om zijn typisch parkcross eigenschappen. Snelle technische stukken afgewisseld met veel korte bochten. Een omloop waar techniek zeker de bovenhand nemen. Kevin zat in de groep van winnaar Mathieu van der Poel toen deze het hazenpad koos. Kevin moest net zoals vele anderen passen. Van der Poel reed solo naar de zege. Onze man uit Kalmthout eindigde net buiten de top tien op een twaalfde plaats.

Zondag stond helemaal in het teken van de DVV Verzekeringen Trofee in Ronse. Door de droogte van de afgelopen weken lag de zware omloop er zeer snel bij. De modderige omstandigheden van de afgelopen jaren werden nu vervangen door een uur stof happen. Het was Tom Meeusen die als snelste het veld in dook. Hij nam het hele pak op sleeptouw. Kevin reed rond de veertiende plaats.

Vooraan wisselde Van Aert met Meeusen en trok meteen snel door. Het was Michael Vantourenhout die aanpikte. Een paar ronden verder kwam de rest van het peloton terug aansluiten. Een attente Kevin schoof mee naar de voorste gelederen van deze groep. Dit was het signaal voor Mathieu van der Poel hij ontbont zijn duivels en reed weg.

Wereldkampioen Van Aert kende ketting problemen en stond te voet. Het waren Michael Vantourenhout, Jens Adams en Kevin die de achtervolging op Van der Poel inzette. Al snel kregen ze het gezelschap van Van Aert en Lars van der Haar. Van Aert gooide het tempo omhoog. Kevin moest gedwongen de materiaalpost opzoeken.

Hierdoor miste hij de aansluiting met de kop van de wedstrijd. Voorin kende ook Van der Poel pech en Van Aert nam de kop over. Hij reed solo naar de zege. Vantourenhout vocht met Adams voor het podium en zou derde worden. Van der Poel bleef nog net uit het schot van Kevin en werd vierde. Onze man uit Kalmthout bolde als vijfde over de meet.

Rustig begonnen

“Ik had veel dorst op het einde van de wedstrijd”,pufte hij uit, getekend door de inspanning en met een stevige stofbaard rond de mond. “In het begin forceerde ik me niet, omdat ik wist dat veel concurrenten toch stil zouden vallen. Dat gebeurde ook. Zelf hoop ik mijn niveau nog wat op te kunnen krikken. Ik heb de indruk dat het niveau van het veldrijden hoger ligt dan anders.”