Kevin sluit Amerikaans avontuur af met tweede plek in Iowa

Het Amerikaanse avontuur zit er voor Kevin op. De mindere uitslag (12e) tijdens de eerste wereldbeker in Las Vegas, deed Kevin helemaal vergeten door een topprestatie neer te zetten tijdens het tweede wereldbekerluik in Iowa. Enkel de oppermachtige Wout Van Aert kon Kevin voorblijven.

Op de zware omloop, die deed denken aan de Koppenbergcross, was Kevins start nochtans niet bijster. Hij viel aanvankelijk zelfs even uit de top tien, maar nadien raapte hij geduldig renner na renner op. In de slotronde kon hij na een fraaie inspanning zelfs op en over Laurens Sweeck gaan richting plaats twee. “Het was niet goed, woensdag. Daardoor dacht ik dat het vandaag ook niet te best zou zijn. Bovendien was het ook heel warm. Zo heet heb ik het in een cross nog nooit gehad. Daarom ging ik in de eerste ronden niet al te snel”, blikte Kevin terug.

Crossen in Iowa City vond Kevin best leuk. “Het publiek was erg sportief. Iedereen supporterde voor iedereen. Dat zie je in België niet. Het parcours was nogal extreem. Heel veel klimmen. Je kan het wat vergelijken met de Koppenbergcross, maar er moest nog vaker naar boven en terug naar beneden gefietst worden.” In de werelbekerstand doet Kevin een zeer goede zaak. Want met zijn tweede plaats schuift hij op naar de derde plaats in de algemene tussenstand.

Amerika verlaten doet Kevin samen met zijn ploegmaten zondagmorgen al, want in tegenstelling tot verschillende andere Belgen staat hij zondag niet aan de start van de C1-wedstrijd in hetzelfde Iowa. Maandagmorgen worden ‘Kevij’ en co reeds terug op Belgische bodem verwacht.