Overwinning! Prachtig einde van zomerseizoen!

Er kwam op het allerlaatste moment dan toch nog een overwinning voor Kevin deze zomer. Hij ging door een late ontsnapping aan de haal met de zege in de afsluitende etappe van de Ronde van Luik.

De afgelopen dagen liepen nochtans minder goed. Na zijn sterke openingstweedaagse zat het op woensdag en donderdag niet mee. Woensdag kwam hij vast te zitten achter een valpartij net op het moment dat de beslissende ontsnapping wegreed. Hierdoor ging zijn goede uitgangspositie in het klassement in rook op. Ook een dag later zat de kopman van Marlux-Napoleon Games niet mee in de juiste vlucht, waardoor hij als 79e over de streep kwam.

Vrijdag was er nog één kans in de afsluitende etappe van de Waalse rittenkoers en die greep Kevin met beide handen. Een kopgroep van een zevental renners ging er al vroeg in de koers vandoor. Het peloton liet begaan en de leiders kregen een maximum voorsprong van twee en een halve minuut. Op minder dan 25 kilometer van de finish maakte een achtervolgende groep de aansluiting vooraan. Daarin ook Kevin.

Met nog amper drie kilometer te gaan waagde Kevin zijn kans. “Aangezien ik geen kans meer maakte in het klassement, heb ik gisteren mijn krachten gespaard”, reageerde hij aan DirectVelo. “Op de Côte du Sart-Tilman ging Jimmy Janssens er vandoor. Ik sprong meteen mee. In de laatste kilometer knapte ik het meeste werk op en ik zette op 200 m van de finish stevig aan en kon hem afhouden.” 

Daarmee weet Kevin zijn seizoen in schoonheid af te sluiten. “Het is goed voor mijn moraal om de zomer zo af te sluiten. Het algemene niveau van de ronde van Luik was wat lager, maar ik heb wel nog stevig moeten strijden voor de overwinning.” Nu volgt een korte rustperiode om dan volledig zijn pijlen te richten op de voorbereiding voor het veldritseizoen.

Foto – Maxim Segers – DirectVelo