Aanvalslustig op dag één en op het podium in etappe twee

Het warme weer en het bergachtige parcours maakte de eerste twee dagen van de Ronde van Luik extra zwaar. Toch liet Kevin zich tijdens de eerste etappe op maandag niet tegenhouden om mee in de aanval te trekken. Uiteindelijk kwam hij in de eerste groep van een zeventigtal renners terecht en finishte hij als 27e.

Dinsdag moesten de renners 145,8 kilometer in en om Aywaille (Harzé) afleggen. Na een relatief vlak begin kregen de renners vier beklimmingen over een afstand van 40 kilometer voor de wielen met de Côte N814, la Côte d’Oppagne, la Côte de Briscol en la Côte des Villettes. In het laatste deel van de rit moest het peloton nog de befaamde Côte de la Vecquée beklimmen. De top van de laatste beklimming, la Côte de Lorcé bevond zich op zes kilometer van de meet.

Heel de dag regende het ontsnappingen, maar de ploeg van de leider liet niemand echt gaan. Een ruim peloton denderde dan ook richting de aankomst. Gianni Marchand was heel de rit erg actief en waagde in de finale nog een alles of niets poging. En het werd alles. De renner van Cibel-Cebon ging aan de haal met de zege en de leiderstrui.

Jimmy Janssens werd nog tweede na een tegenaanvalspoging, terwijl Kevin uit het peloton naar een knappe derde plaats reed. “Dit was een rit die me goed lag, en omdat we voor de start al even de afdaling na de laatste klim hadden verkend, kon ik daar wegrijden van het groepje. Ik kreeg zelfs nog de tweede in koers in zicht, maar kon die niet meer grijpen.”

Kevin schuift op naar de vierde plek in het klassement. “Ik probeer nu om voorin te blijven in dat klassement. Als je goed blijft rijden, dan komt dat vanzelf.” Morgen moeten de renners opnieuw op de fiets voor een rit over 151,2 km in en rond Braves.