Kevin blijft 170 kilometer aan boord in loodzwaar BK

Het voorbereidingsseizoen gaat ondertussen naarstig zijn gangetje. Na een 72e plaats in Circuit de Wallonie stond dit weekend het Belgisch kampioenschap op het programma.

De omloop in Les Lacs de l’Eau d’Heure was zwaar en het weer maakte dat alleen nog maar zwaarder. Dat maar 30 van 123 renners de finish haalde zegt misschien voldoende. Kevin bleef lang aan boord en moest pas na 170 kilometer zijn fiets aan de kant zetten.

“Ik had een beter gevoel dan in de twee voorbij BK’s, maar toen het begon te regenen, sloeg dat op m’n benen. Ze blokkeerden”, vertelde Kevin na een welverdiende douche.  “Ik had redelijk naar dit BK toegewerkt, had regelmatig afstanden boven de 200 kilometer gehaald op training, maar neen, dat zijn geen weggegooide inspanningen met het oog op de winter.” 

Al is de zomer nog maar pas gestart, toch komt die winter behoorlijk snel dichterbij. “Ik rij nu nog de kermiskoers in Roeselare en de Ronde van Luik, en nadien staat er een korte rustperiode gepland”, aldus Kevin, die nadien de specifieke voorbereidingen op het veldritseizoen start.

Foto – Davy De Blieck Photography