Sterke Kevin zevende na korte onoplettendheid in zware bergrit

Kevin had de rit op voorhand aangestipt en kwam dan ook sterk voor de dag donderdag. Een vlucht van drie kreeg twaalf minuten voorsprong, maar de finale ontplofte doorheen het middengebergte. Daarin reden enkele favorieten naar twee overlevers van de vroege vlucht, en werd zo een kopgroepje gevormd dat twee minuten voorsprong op het eerste pelotonnetje bij elkaar fietste.

Kevin miste de slag. “Kevin zag op die voorlaatste beklimming de tegenreactie van vier renners niet vertrekken omdat hij op dat moment te ver achterin het pak zat. Als je dan toch nog tweede kunt worden van de overschot van het pak, dan ben je nochtans wel heel goed. Er zat dus meer in”, vertelde ploegleider Danny De Bie.  

Tweede van het pak betekende in de daguitslag zevende. Kevin blijft met een zesde plaats ook voorin het klassement staan.