Sterke opener van Kevin in Slovakije

Kevin is meteen sterk gestart in de Ronde van Slovakije. In de ultra korte proloog over amper 1,1 kilometer klokt hij al vroeg de tweede beste tijd. Een tijd waar niemand meer over kwam. “Dat ik zo hoog zou eindigen in deze proloog, dat had ik niet verwacht”, zo blikt Kevin terug. “Ik was vroeg gestart in de proloog en had toen al de tweede tijd, maar er ging niemand meer over ons.”

“Dat ik op minder dan een seconde eindig van de overwinning is achteraf gezien wel spijtig, maar ik denk niet dat ik iets had moeten anders doen. Ik heb geen fouten gemaakt. Het parcours was wel iets voor crossers, met één langer stuk maar verder vooral bochten.”

Kevin is een renner die ieder jaar een overwinning op de weg hoopt mee te pikken, en in de heuvelachtige Ronde van Slovakije vindt hij wat dat betreft nog enkele leuke kansen. “Maar in de woensdagrit ga ik niet meedoen voor de ritzege, denk ik. Er zit wel een klimmetje in vlak voor de finish, maar nadien volgt een brede afdaling waar het peloton meer snelheid maakt dan een aanvaller. Als er dan gesprint wordt, kan het gevaarlijk worden. Daarin ga ik me niet mengen, denk ik.”

“Ik kijk al uit naar donderdag, want dan komt de lastigste rit. We gaan dan naar het middengebergte. Afwachten of ik nog goed kan klimmen zoals vroeger, want het is al even geleden dat ik zo’n hoge bergen heb gedaan. Maar de proloog was al goed voor het vertrouwen, ja.”

Zijn tweede plek zorgt ervoor dat Kevin vandaag de blauwe bolletjestrui krijgt omgord in de eerste echte etappe, een rit van 136 kilometer over drie lokale ronden in en om Banská Bystrica met iedere keer een venijnig klimmetje aan het eind. De aankomst van de ritwordt verwacht rond de klok van vijf uur. Deze rit is, net zoals alle andere deze week, live te volgen (in het Slovaaks uiteraard, maar met Google Translate geraak je al ver) via deze link. 

prolo2d4d55cb5521d6c9180db2840