Zwaar slot van Ardense Triptiek: Kevin valt stil op 150 m van de meet

Na een rustige zaterdag met een 60e en 74e plaats stond er zondag nog de laatste en zwaarste etappe op het programma van de Ardense Triptiek. Geen Kevin in een vroege vlucht van een zestal renners, maar hij overleefde wel heel lang in een steeds kleiner wordend peloton.

In de finale maakte hij deel uit van een groep van een 35-tal renners die bergop mocht spurten voor de zege. Een spurt waarin een gemotiveerde Kevin goed mee deed maar stilviel op 150 meter voor de streep en uiteindelijk twaalfde werd. In de eindstand werd hij 27e.

Ploegleider Danny De Bie trok een positieve conclusie na de wedstrijd: “De mannen hebben het heel goed gedaan in deze Triptiek, vind ik. Dit was nog maar hun tweede koers, hé. Kevin is zeker in orde, maar hij schuwt meer en meer de risico’s in een groepsspurt.” 

Na het klimwerk in de GP Criquielion en de Ardense Triptiek volgen nu twee vlakke wedstrijden waar Kevin verder wedstrijdritme kunnen opdoen: de GP Etienne De Wilde op zondag (onder voorbehoud) en de kermiskoers in Gullegem van dinsdag. Een week later trekt hij naar Slovakije voor een nieuwe rittenwedstrijd.

Overzicht

Proloog: 8e
Rit 1: 26e (pelotonspurt gewonnen)
Rit 2a: 60e
Rit 2b: 74e
Rit 3: 12e
Eindstand: 27e

Foto: Christopher Jobb – Radsportfotos