Kevin terug uit Mallorca: “Hij gaf een heel goede indruk”

De eerste stageperiode is achter de rug. Kevin vertoefde de afgelopen maand op het Spaanse eiland Mallorca om zijn eerste trainingskilometers van het seizoen af te werken.

Het weer was in het verleden al beter, maar toch kon er gebeuren wat er moest gebeuren. “Er werd aan de uithouding gewerkt met ritten van gemiddeld vijf uur, maar we hebben ook weerstandsblokken en spurtjes ingelast. Zo zorgen we ervoor dat het lichaam van onze renners niet lui wordt”, blikte kersvers ploegleider Danny De Bie op de stage.

Onderweg passeerde de ploeg alle bekende hellingen in Mallorca: kuitenbijters zoals de Col de Soller, Randa en de klim naar het klooster van San Salvador, maar met de Puig Major en Sa Calobra ook de lange klimmen met naam op het Spaanse fietseiland.

Zondag start de GP Criquielion het wegprogramma voor Kevin. “Het parcours en de bezetting maken de GP Criquielion redelijk zwaar, dus het wordt misschien wat vroeg om meteen mee te doen voor winst. Alhoewel: Kevin Pauwels gaf in Mallorca al een hele goeie indruk…”, had De Bie nog lovende woorden over voor Kevin.

Meer info op: gpcriquielion.be