Afgesloten in stijl: naar de zege in Oostmalle

Oostmalle is sinds jaar en dag de afsluiter van het veldritseizoen. Kevin kende in Hoogstraten en Middelkerke heel wat last van zijn rug, hierdoor ging zijn mooie klassering in de Superprestige de mist in. In Eeklo reed hij na een sterk einde nog naar een vierde plaats. In Oostmalle zou hij gebrand aan de start verschijnen, wat ook resulteerde in een zeer mooie uitslag.

Op zaterdag vocht hij zich een weg naar voor en dit op een zware modderomloop. Het was tom Meeusen die met de zege aan de haal ging. Kevin reed een sterk slot en zou nog knap vierde eindigen. In Oostmalle leek erop dat hij niet meer mee zou spelen voor de prijzen. Hij nam een slechte start en draaide pas als dertigste het veld in.

Wout van Aert toonde meteen zijn goede benen en schudde een hele snelle ronde uit de benen. Alles werd op een lint getrokken. Kevin deed verwoede pogingen om terug te keren. Ronde na ronde was het een andere topper aan de kop van de wedstrijd. Nys, die afscheid nam en zijn laatste wedstrijd afwerkte, reed zeer sterk. Half koers reed hij weg met David van der Poel in het wiel, maar al snel werden ze weer gegrepen.

Op drie ronden van het einde kwam Kevin in het wiel van Gianni Vermeersch aan de kop van de wedstrijd. Wout van Aert koos zijn wiel, even later sloot Van der Haar met Nys aan. Kevin gooide het tempo de hoogte in. Hierdoor maakte Van der Haar een foutje en verloor zo samen met Nys de aansluiting. Enkel Van Aert volgde nog. Op twee ronden van het einde kon de Wereldkampioen niet meer volgen en begon Kevin aan zijn solo.

Achter hem werd er naar elkaar gekeken waardoor zijn voorsprong steeds groter werd. Van Aert zou na de zege van Kevin spurten voor de tweede plaats, een spurt die hij van Meeusen won. Nys stapte in de laatste bochten van zijn fiets en liet zowat het halve veld aan zich voorbij gaan. Samen met ploegmakker Sven Vantourenhout nam hij afscheid van de sport die hem zo dierbaar is.

”Dat ik voor deze slotwedstrijd nog heel erg gemotiveerd was”, vertelde Kevin met glimmende ogen. “Het laatste stuk van het seizoen, na het WK, was minder. Ik wou wat rechtzetten, en dat is me gelukt. Dit doet deugd. Zonder deze overwinning had ik niet met een goed gevoel kunnen afsluiten. Ik was vandaag nochtans weer heel slecht weg. Ik was wel goed, maar kon niet door. Het is hier moeilijk om anderen in te halen. Maar ik was echt goed, en omdat ik zo gemotiveerd was kon ik nog dieper gaan. Zo geraakte ik nog voorin en kon ik wegrijden”, aldus Kevin, die niet vergat ploegmaat Gianni en ploegleider Mario te bedanken. “Plezant dat ik Mario dit cadeau kan doen in zijn laatste cross als ploegleider.”