Rug zorgde voor problemen in laatste wedstrijden

In Sint –Niklaas kon Kevin in extremis nog de meubelen redden. Hij behield zijn tweede plaats in de eindstand van de Bpost Bank. De dag erna zakte hij in Hoogstraten helemaal door het ijs. Zijn rug verpeste de wedstrijd en de hoop op de Superprestige eindzege was weg. In Middelkerke keerde de pijn weer terug en zag hij ook het eindpodium uit zijn handen glippen.

In Sint –Niklaas leek het erop dat onze man van Kalmthout zijn start wat miste en het daarom rustiger aan deed. Dit met het oog op zijn goede klassering in de Superprestige. Na de wedstrijd bleek deze theorie niet helemaal op te gaan. ”Ik kon gewoon niet mee in het begin. Ik was goed weg in de start, probeerde nadien om mee te gaan met de rest, maar dat lukte gewoon niet. Vooral op het laatste stuk van de omloop langs het water, daar waar het zwaar bolde, kon ik niet mee. Ik had nooit verwacht dat ik vandaag zoveel terrein zou verliezen. In de laatste ronde moest ik alles uit de kast halen. Eerst zette ploegmakker Michael zich op kop op de weg. Daarna reed ik de rest van de ‘toer’ volle bak. Ik ben serieus diep gegaan voor dat eindklassement.”

Op de zware omloop in Hoogstraten deed Kevin een verwoede poging om zijn tweede plaats in de Superprestige te verdedigen. Hij vocht zich bijna naar het wiel van tegenstander Nys, maar toen doken er rugproblemen op. Zo verloor hij veel plaatsen en was hij niet bij machte om zijn tweede plaats in het algemene klassement te behouden.

“Dezelfde als zo vaak sinds Baal: mijn rug speelde weer op. Die verzuurde volledig, en nadien ook mijn benen. Daardoor verloor ik veel kracht. Alleen als ik recht op de pedalen stond, ging het wat beter. Ik voelde me nog slechter dan gisteren.”

Rug verpest ook wedstrijd in Middelkerke

Met een derde plaats in de tussenstand van de Superprestige had Kevin voor Middelkerke maar één doel. Deze plaats verdedigen en ook het eindpodium van dit klassement vasthouden. Maar de hoop op een goede uitslag was al snel verdwenen. Mijn rug”, pufte Kevin opnieuw. Twee bezoeken aan zijn kinesist deze week hadden duidelijk geen soelaas gebracht. “Vanaf de tweede ronde had ik last. Het ging zelfs nog minder goed dan vorig weekend.”  Zo zakte hij in de eindstand van drie naar vier.